Gamla vårbilder

2014-04-28 15:12:21/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (19)
Igår kom min storebrors flickvän hit med sin dotter så vi satt ute på gården några timmar och pratade. Fick återigen chansen att fotografera gullungen, när man tar fram kameran stannar hon upp och tittar in i kameran - riktig fotolins. När jag fotograferade hennes fem år äldre storebror i lördags utbrast han, "måste du fota MIG?" Åh, älskade barn... Jag har så mycket bilder, har utan tvekan tagit de finaste barnporträtten hittils. Men jag står ändå på mig om att det är bättre att inte exponera barnen på min blogg.
 
Finns det någonting du inte vill visa på din blogg fotomässigt? Varför, varför inte? 
 
 

Älskade barn, som moster/faster älskar er!

2014-04-26 19:31:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (10)
 
Jag fick lite kvalitétid med systerdöttrarna förut, och passade på att lära dem att knäppa iväg maskrosor. De är lite för små för att kunna rikta de i ansiktet på någon (titta här, och så knäpper man iväg man maskrosen i ansiktet på personen) men den äldsta lyckades iallafall knäppa iväg några. ;-) Efter en stund kommer tvååringen med en bukett maskrosor som hon har plockat åt mig! Älskade unge 
 
Nu ska jag snart ställa mig och laga middag, eftersom jag är allergisk mot maten familjen åt. Lite trist när de inte tänker längre än näsan räcker med middagsplaneringen på mitt kalas, men så får det bli. Fanns ingen ro att ställa sig och laga mat med heller. 

Vad heter han?

2014-04-26 11:24:05/Permalink/Foto - Konsert/Kommentarer (2)
Min systers familj kom nyss två timmar (!!!) för tidiga till kalaset, hjälp! Är det någonting jag inte orkar är det när människor är tidiga, tycker det är så respektlöst. Jag är iallafall inte färdig för att vilja ha gäster två timmar innan utsatt tid. 
 


Några gamla konsertbilder ifrån 2013, Sarah Dawn Finer och vad heter gossarna nu igen? Andreas något?

Födelsedagskalas imorgon

2014-04-25 19:59:58/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (15)
 
Imorgon blir det födelsedagskalas för mig, eftersom familjen var upptagen förra veckan. Alla sju syskonbarn kommer med sina föräldrar så vi ska hålla oss utomhus så mycket det går så barnen får mer plats att leka. Det är inte ofta alla syskonbarnen kommer, det är oftast något barn som fattas men denna gången kommer alla fem hit. 

Vänsterextremister står för mer än våld.

2014-04-24 07:37:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
 
När jag uppdaterade facebook med denna status uppdateringen fick jag som väntat kritik. Så jag tänkte ta upp lite av svaren jag fick och bemöta dem. Ni som inte håller med är varmt välkomna att föra en dialog i kommentarsfältet. 
 
"Vet inte hur många gånger jag blivit kallad det trots att jag inte ens märker hudfärgen på personen jag pratar med. Jag är bryr mig helt enkelt inte och vips så blir man rasist ändå."
 
Den här åsikten är en del av problemet, att man inte bryr sig. Det går inte att skylla ifrån sig om att man inte är rasist för att man inte bryr sig. Det är på grund av människor som vägrar bry sig som de onda får vinna. Spelar ingen roll om du kan prata med en människa som du inte "märker hudfärgen på" när du röstar på SD, eftersom du därmed bidrar till att alla människor inte är välkomna här, endast pågrund av sitt ursprung. Är inte det rasistiskt? 
 
"Våld skapar våld. Rädsla för rasister och nazister och att andra världskriget ska upprepas är förståeligt och förnuftigt. MEN att slå tillbaka i fullkraft som om det vore krig skapar bara fler rasister."
 
Det är dags att inse att vänsterextremister står för mer än våld. Istället för att blunda för problemet så bemöter dem våldet, på många olika sätt. En vänster-demostration är ofta fredlig tills nazisterna kommer, det är då konflikterna startar. Men vänsterextremister går inte runt och misshandlar människor dygnet runt som rasisterna gärna vill få det att låta. Ha nu i minnet att AFA är ett underjordiskt parti - de har inte regeringen på sin sida och dem är emot regeringen (ett klasslöst samhälle involverar inte en regering som utnyttjar oss.) - så mycket av deras arbete kommer aldrig att uppmärksammas. Det innebär inte att arbetet inte utförs. 
 
"Att inte ta ett parti som tex sd på allvar är fel."
 
Detta uttalandet är helt korrekt, det håller jag med om. Självklart är det fel att inte ta SD på allvar, men i mina ögon är det rasisterna och alla blåögda svenskar som "bara vill minska invandringen lite" som inte tar partiet på allvar. Åkesson berättade glatt i somras under Almedalveckan att han inte vill öppna gränsen igen. Så är man ute efter att stänga gränsen tillfälligt bör man inte rösta på SD. Vi får inte ignorera att SD som parti växer i Sverige, det är farligt och det vittnar om okunskap. 
 
"Det man måste göra är att sluta skylla partiet framgång på dold rasism. Ta tag i problemet."
 
Jag skulle gärna vilja veta hur ni som öppet fördömer vänsterextremister och samtidigt SD tar tag i problemet. Genom att sitta tysta på deras föreläsningar och välkomna SD till era arbetplatser? Självklart har vi demokrati, de har rätt att säga vad de vill men vi har ingen rätt att lyssna. Argument som "dold rasism" är häpnadsväckande, vart är det dolda? Räknas det som dolt när man säger saker och tar tillbaka dem och låtsas som att man inte alls menade det, trots att det var sagt i klarspråk?
 
Det skulle bli en hel bok att ta med alla uttalanden SD gjort, så jag nöjer mig med några från Åkerlund:
2002, Jonas Åkerlund: "Skulle vi återsända 500 000 av de mest uppenbara och värsta parasiterna, alltså de som inte har något som helst skyddsbehov (...) så skulle Sveriges ekonomi se radikalt annorlunda ut inom ett år."
"Skulle vi signalera en sådan gång att de här unga mobbarna och deras familj får åka hem igen och de kommer aldrig hit. I det ögonblicket skulle mobbning upphöra på nästan alla skolor." 
"När någon grips så anser jag att vi bör köpa fängelseplatser i det land dom kommer från, vare sig det är första, andra eller tredje generationens invandrare, därför att det skulle skrämma dom. Ett par år i kurdiskt eller chilenskt fängelse, det skulle ta skruv. Och sedan anhörigutvisning naturligtvis. Ut med hela släkten!"
 
Jonas Åkerlunds försvar när han intervjuades om detta 2013? Han har mognat politiskt nu, men han var över 50 år när han inte bara kallade invandrarna parasiter, sa att det endast är invandrare som mobbar, och att man bör köpa fängelseplatser i deras hemländer för att skapa rädsla att bryta mot Sveriges lagar. 
 
Var fan finns nolltoleransen SD lyfter fram när SD-toppen består av medlemmar som Åkerlund med liknande uttalanden bakom sig? Vad spelar det för roll att över 50 medlemmar utslutits sedan valet, när Kent Ekeroth fick sitta kvar? (Googla Kent Ekeroth + järnrör om ni är intresserade...)

Åsiktsinlägg om vänsterextremister är på gång

2014-04-23 13:45:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (10)
 
Jag har bloggat sedan 2008, i början var det endast om min vardag. Jag hade en stor blogg på den tiden, och skrev upp till 20 inlägg om dagen, ingen vidare kvalité med andra ord. Med åren utvecklades det allt mer till en fotoblogg/vardagsblogg och när jag skapade denna bloggen var tanken att jag skulle använda den för att visa upp mina bilder. Ibland smyger det in vardagsinlägg, men jag aktar mig för onödiga inlägg som "Idag har det inte hänt någonting" och bloggar om jag känner att det är något speciellt som hänt. 
 
Desto äldre jag blir, desto mer inser jag att jag inte vill blogga om allting. Jag vill inte blogga om mina familjebråk, om mina konflikter med mina vänner eller skriva skit om andra. Det gynnar ingen bloggläsare att läsa och det löser ingenting att skriva ut det på en blogg. Precis som jag inte heller vill visa bilder på mina syskonbarn på bloggen. Det finns för många fula fiskar ute på internet, för att jag ska exponera barnen på min blogg. Det är också ett sätt för mig att vara anonym, att inte visa min familj på bloggen. 
 
Med tiden insåg jag att jag kan göra en förändring. Min blogg är ett utmärkt ställe att nå ut till andra människor, och där födde idén med åsiktsinlägg. De kommer lite då och då och är alltid välskrivna. Om jag kan få en människa att tänka om genom de inläggen så har jag lyckats.
 
Jag håller på att skriva ett åsiktsinlägg idag - denna gången om vänsterextremister. Jag tänkte slå hål på lite argument. 

Körsbärsblommor

2014-04-22 16:18:13/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (15)
Vårat fina körsbärsträd har blommat ut nu, men bilderna finns kvar! Nu är gatorna täckta av rosa bös och träden ser så nakna ut. Återigen fotograferade med min Nikon D40, gamlingen har plockats fram allt oftare nu på sistone för snabba vardagsbilder. Mitt internet har bråkat hela dagen, men nu ser det ut att fungera igen...
 

Traktordetaljer, Volvo BM

2014-04-21 21:42:13/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (3)
 
Traktordetaljer
 
Jag är fortfarande sjuk, men nu kan jag sova i stort sett hela nätterna igen, vaknar bara en gång av hostan. Så skönt! Ikväll har jag dock haft halsont, gör riktigt ont när jag sväljer så frågan är om jag inte börjar få något nytt nu... 

Grattis på födelsedagen, Vitmossa...

2014-04-19 14:44:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (24)
 
Det var visst dags för mig att fylla år idag. Såhär liten var jag för 19 år sedan! 
 
Min familj är hemma hos min syster och har påskmiddag. Jag firar inte påsk (tycker det är rent av urlöjligt att folk som påstår att de älskar påsken inte ens vet varför vi firar den, och ser det som en ursäkt att vräka i sig godis - nej tack!), och vill inte fira min födelsedag i år så jag är ensam hemma. Folk har en tedens till att alltid förstöra min födelsedag, förra året tog priset och jag är forfarande rasande över det. :P
 
Min mormor kom förbi och gav mig en present förut, en klase bananer... Jag äter inte ens bananer så det var lite lustigt. Elias har givetvis överröst mig med kärlek också, min fin bästa vän. 

Björnen sover, björnen sover...

2014-04-17 13:52:24/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (20)

Världen står i blom

2014-04-15 12:48:20/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (17)

Just nu: Besök

2014-04-14 16:23:19/Permalink/Foto - Barn/Kommentarer (7)
 
Yngsta familjemedlemmen bestämde sig för att hälsa på - tillsammans med mamma och pappa såklart. Alltid uppskattat att träffa de små, de växer så otroligt fort! Hon är 1 år och 4 månader nu lillskiten, och har en månad till som yngst i familjen. Nästa månad är min syster nämligen beräknad att få barn. 

Trana på rymmen

2014-04-14 08:00:00/Permalink/Foto - Vilda djur/Kommentarer (2)
 
Igår satt jag i över två timmar och sammanfattade en tråd på drygt 200 inlägg om en tävling på iFokus. Sedan kom allt småplock; mejla alla sajtvärdar, skriva en färdig mall som vi kan publicera om tävlingen, leta upp äggbilder till mina forum, välja varsitt ord till 32 forum osv. Jag hade fullt upp till 00:00 då det var dags att publicera tävlingen. Och vilket fantastiskt gensvar jag fick av de andra sajtvärdarna! Nu har vi en stor påsktävling som sträcker sig över hela 32 forum. Och det är faktiskt pågrund av mig tävlingen blev av. Om ni blir nyfikna får ni kika in här och titta. (HBT är dessutom mitt ena forum, men jag driver även Bloggande ).
 
Hur som helst, somnade inte förren 03 inatt. Så att vakna och gå upp självmant klockan 07 på min lediga dag, ja vad ska man säga... Sååå trött, men nu kan jag inte gå och lägga mig när jag vart uppe ett par timmar redan. ;-)
 
1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
För tio år sedan var jag några dagar intill min nio årsdag och var medlem på stallet.se med min dåvarande närmsta kompis, och tillbringade lite för mycket tid vid datorn för att hålla på med mitt låtsasstall.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
April 2013 fick jag praktikplats, eftersom jag hade studieuppehåll. Det var första gången på flera år som jag blev av med all stress som tyngde mig. Den stressfria tillvaron varade tyvärr inte så länge. Annars inväntade jag ivrigt min 18 års dag med överdriven entuasiasm. 

3) FEM SNACKS/SÖTSAKER DU GILLAR
 • Chips
 • Frukt
 • Coca cola
 • Glass
 • 7-up

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

 • Linus Svenning - Bröder
 • Avril Lavigne - Keep holding on
 • Suzanne Vega - Luka
 • Tim McGraw - I'm gonna kill myself
 • Block 44 - Identitet kall

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:

 • Köpa ett hus
 • Spara undan massa pengar för sämre tider
 • Donera några miljoner för att rädda miljön
 • Smoke a lot of weed
 • Köpa en hund 

6) FEM DÅLIGA VANOR:

 • Väntar med att städa till sista minuten
 • Överreagerar på allting
 • Tar på mig för mycket, även när jag helst vill låta bli
 • Spelar sönder alla nya låtar jag hittar
 • Väntar alltid med att vädra tills jättesent på kvällen så rummet är iskallt, på vintern

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
 • Fotografera
 • Blogga
 • Skriva
 • Sjunga halsen av mig
 • Prata med mina fina vänner
 
8) TRE SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
 • Äkta päls
 • Onepieces
 • Tidningspapper, förstår inte det fina i klänningar gjorda av det...

9) TRE SAKER DU GÖR VARJE DAG
 • Sitter vid datorn
 • Pratar med Elias
 • Röker

10) TRE PLATSER DU ÄLSKAR ATT VARA PÅ:
 • Värmländska skogarna
 • Värmländska skogarna
 • Värmländska skogarna ;) 

Även polishundar vill få ledigt ibland

2014-04-13 10:44:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (9)
 
I söndags tog jag som bekant en dagsutflykt. Trots feber och kraftig förkylning kämpade jag mig igenom dagen och hann avverka Hornborgasjön, Skövde och Sjötorp innan vi anlände till slutdestinationen någonstans i de värmländska skogarna. Bilderna ifrån Skövde består mest av bilder på oss i resesällskapet när i åker traktorsläp och lite bebisfoton - jag har tagit beslutet att varken barnen eller de vuxna i min närhet kommer att hamna på bilder på min blogg. Som tur är fick jag äran att fotografera en blivande polishund som tog sig några dopp! Det är något speciellt med (rakryggade bruks)schäfrar. 
 
På måndagen satte jag mig på tåget hem igen ännu sämre medans familjen fortsatte till skövde. Jag fick skjuts till Kristinehamn, därifrån tåget till Karlstad där jag tog ersättningsbussen till Åmål och därifrån till Göteborg. Mina medpassagerare hatade mig nog där jag satt och snörvlade. Men jag fick åtminstone bra bilder under resan - och jag är fortfarande förvånad över hur mycket vi hann med på en dag. Nu är det en hel vecka sedan(!) och jag är fortfarande lika sjuk. 
 
Vilken bild är eran favorit? Fler bilder från resan hittar ni här, här och här.

Sjötorp

2014-04-12 13:51:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
 
Fler bilder ifrån dagsutflykten hittar ni här och här. Påväg från Hornborgasjön åkte vi till Skövde för att hälsa på släktingar, därefter åkte vi vidare mot Sjötorp innan vi anlände till slutdestinationen. Vi strosade omkring vid kanalen i Sjötorp, ser ni hur skitigt vattnet är? 

Hornborgasjöns naturreservat - Tranor

2014-04-11 13:00:00/Permalink/Foto - Vilda djur/Kommentarer (12)
 
Första delen av dagsutflykten hittar ni här. Som sagt hade vi svårt att hitta tranor, så vi åkte runt Hornborgasjön och hittade dem lite av en slump. Mäktig känsla när de flyger över en, och de landar hur gulligt som helst med benen utsträckta. Precis innan åkte mitt 70-300 mm objektiv ner i marken och gick sönder, så jag fick klara mig med 50 och 70 mm när jag fotograferade dessa bilder, någonting som absolut inte blev särskilt bra... Dessutom var det allt för länge sedan jag fotograferde med min Nikon D40, den höll inte måttet när det gällde fågelfotografering. Jag fick ju bara veta att inget ömtåligt skulle med i packningen, därav kameravalet...
 
En vacker dag ska jag återkomma med min D5000 och ett helt objektiv och fotografera om allting! Men det är bra mäktigt att ha varit här och sett det. Här snackar vi vårtecken.
 
När vi anlände till min kusin var vi övertygade om att vi kört på en trana som åkt in i avgasröret. Jag menar, det ser ju ut som det? Polis på plats kunde snabbt berätta för oss att det var ett hål i avgasröret, så det var bara trådar som hängde ut som skulle dämpa ljudet typ... Ingen fågel alltså! 

Hornborgasjöns naturreservat

2014-04-10 20:33:34/Permalink/Foto - Arkitektur/Kommentarer (5)
I söndagsmorgon vid 06 åkte jag ifrån Göteborg tillsammans med två av mina mostrar och min mamma. Slutdestinationen var Värmland, men i skulle göra stopp på vägen också, som chauffören hade satt igång. Vi fick därför börja resan med att få detta kort:
 
"Tranor! Vi ska se tranor!" hojtades det glatt i bilen. 
 
Nästa anstalt var alltså Hornborgasjön dit vi slutligen anlände.
 
Korumpan hittade vi där inne, eftersom vi alla hajade till när vi såg en korumpa uppe på i väggen var jag tvungen att fotografera. Ingen aning om vem fotografen är, men hon stod så hela våran fika, så typ 40 minuter... ;-)
 
Det fanns ett gömställe man kunde gå in på om man ville fotografera måsarna närmare. Självklart kunde jag inte motstå det... 
 
 
Men några tranor såg vi inte till... Hade de redan flygit härifrån tro? Vi fick helt enkelt sätta oss i bilen och åka därifrån... utan att sett mer än någon enstaka trana påväg dit. Av en slump råkade vi åka förbi på andra sidan av Hornborgajsön - och fick se tusentals tranor! Men bilder från det får komma en annan dag, detta inlägget är långt nog... :-)

suck

2014-04-09 18:38:29/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (12)
 
Någonting i mig bara dog den där måndagsmorgonen. Förlåt. 

jag vill inte ha er två kvar, allting går sönder

2014-04-08 22:10:34/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (0)
jag önskar varje dag att jag hade det precis som du
att jag fick känna det som du får
en familj och ett hem där allting var bra
jag vill få det som du redan har

 

Vi har bråkat mycket nu i flera år du och jag, 
Och jag vet med säkerhet att det sitter kvar sen barn, 
För jag känner mig så sviken, så bortglömt och hatad, 
För åren gjorde att hela familjen blev skadad, 

Och jag önskar jag kunde komma fram till dig när jag är svag, 
Men det kommer aldrig att ske för jag har svårt att prata, 
Så snälla acceptera att så kommer det alltid vara, 
Det finns så många saker som du sårat mig med, 
Speciellt de gånger du inte fanns när jag led, 
Jag har alltid känt mig överflödig för att ingen hade tid, 
Jag grät ögonen ur mig men ingen fanns bredvid

 

 

Du är knappt värd att nämnas, ändå nämner jag dig

Tänk alla gånger som jag hatat min far

För att jag sagt "jag älskar dig", men inte fått något tillbaks

 
Jag trodde du var den som ville göra mig glad, men så fel man kan ha
mina vänner ser till och med din falska fasad, och likaså gör jag
Jag får leva med det här varenda jävla dag
På grund av era fel får jag betala hela livet
Så lyssna noga nu för mitt öde är redan skrivet
Blev jag född av dig till Guds bästa barn?
Men du skapade ett helvete, vad har du till försvar?
 
Du säger att jag ljuger, att det är illusion
Men att ställa dig emot mig är väl din passion
Jag tappade tron om och om igen
Du är väl min mamma som visar mig hem?
Jag bad om en sak att vi kunde prata igenom det
Det kan du glömma nu, det är för sent
Du gick över gränsen för flera år sen 

Mjölkkanna

2014-04-08 12:00:21/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (7)
 
Denna fina mjölkkannan står utanför ett av mina klassrum. Det är underbart att skolan även är en herrgård, vi har sån fantastiskt fin miljö som vi får äran att bo och studera i. Här hittar ni fler bilder från denna fototuren. 
 
Jag har blivit sjuk igen, men så fort jag känner mig bättre är det dags att sätta sig och redigera bilderna från i söndags! 

Before I die

2014-04-07 10:53:00/Permalink/Before I die/Just girly things/Kommentarer (7)
 
Önskeinlägg/tidsinställt. Vill ni göra något av detta?  

Skogspromenad i solskenet

2014-04-04 16:27:55/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (26)
 
Lite bilder från kvällspromenaden igår. 

Vilse i skogen, tralala...

2014-04-04 10:33:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (4)
Vilse i skogen vandrar han omkring... Ja, den låten gick jag och nynnade på under min promenad igår kväll, för vilse var jag defintivt. Jag tog mig till en sjö i närheten av skolan, problemet är att jag råkade ta fel väg tillbaka, så tog en total omväg på flera kilometer. Väl vid sjön passade jag på att ta årets fotbad i några sekunder, sedan hade jag kramp i fötterna.
 
Traskade omkring irriterat utan mobiltelefon och lät min långpromenad övergå till joggingtur istället. När jag nästan var framme satte jag mig och vilade, så körde det förbi en man. "Har du tröttnat?" frågade han glatt (och informerade lika glatt att det bara var tre kilometer kvar). Jodå, visst hade jag tröttnat alltid, efter 2 ½ timme i skogen. Så rart att han stannade däremot! Kunde ju fortfarande varit vilse :)
 

When you live like this you're supposed to party

2014-04-03 15:13:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
Igår när jag satt vid datorn och förberedde ett blogginlägg, och njöt av min daim och cola, insåg jag att det var fantastiskt fotoväder ute. Påväg ut insåg jag att huset i stort sett var tomt så passade på att ta lite bilder, så ni får se hur jag bor ute på internatet.
 
Nu i sommar är det dags för skolan att renovera detta huset, men jag tycker det är så charmigt när färgen lossnar på fönsterbrädorna, speciellt här ute på landet. 
 
 
Den mysiga trätrappan förstärker intrycket av lantbruksstil, medans korridorerna känns omoderna och tråkiga. I pentryt har vi tillbringat många kvällar och nätter tillsammans och pratat och pratat. Tyvärr är det rätt mycket skadegörelse på skolan, som ni ser är inte stället i toppskick. Soffan vid väggen har inga ben eftersom de blev knäckta, bordet vinglar egentligen för ena bordsbenet är av, knopparna på lådorna är utskruvade och någon la i en smällare i lådorna i vintras. Sedan är det en drös med hål i korridorerna också, i väggar och takplattor fattas. 

Mina hudvårdsprodukter @ Hos mamma

2014-04-02 10:26:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (17)
Igår kväll smsade jag min killkompis och skrev "inte varje dag man biter av ett ollon, de exploderade i munnen på mig". Det tog alldeles för lång stund innan jag smsade den förvirrade stackaren igen och skrev "Jag testade den nya glassen som ser ut som en kuk alltså, vad trodde du?" Hahaha, stackars Christian satt och tyckte synd om en glass. Undra hur många av er bloggläsare som ryggade till när ni läste första stycket haha! 
 
---
 
Förra veckan skrev jag ett inlägg om vilka produkter jag har på internatet, så här kommer som utlovat samma typ av inlägg men med produkterna jag har hos mamma. 
 
Någonting jag är noggrann med när det gäller mina hudvårdsprodukter är att de inte får vara testade på djur, och ska vara miljövänliga. Eftersom jag är parfymallergisk försöker jag även undvika produkter med parfym i, och allra helst ekologiska produkter
 
 Visibly clear stödjer Friends arbete mot mobbing. I övrigt finns det ingen information om ifall produkterna är djurtestade eller ekologiska. Balsamet är ekologiskt, men djurtestat. 
 
Dessa krämer har jag ingen aning om vart man köper. De är snart slut så skulle vilja köpa dem igen eftersom de återfuktar huden jättebra. Tyvärr hittar jag inte ens information om dem på google. Någon som vet?
 
Åh, Gunry gunry gunry... Ögonkrämen är grymt bra! Som jag redan berättat testar inte Gunry sina produkter på djur!
 
Britney spears krämen är helt värdelös. Gjorde slut på den i samband med att jag inte hade några krämer, så nu är det bara lite kvar innan det är dags att slänga. Luktar himla gott men återfuktar absolut inte kroppen någonting. ACO special care är fantastisk för torr hud! Mina händer spricker lätt på vintrarna och blir torra, någonting som inte är ett bekymmer längre när jag har ACO special care. Rekommenderas varmt! 
 
AQA Intensive Care är snart slut här hemma, väldigt rinnig bodylotion. Det tar en stund innan bodylotionen går in i huden och återfuktar rätt dåligt. Bör dock fungera klockrent om man har normal hy, jag har väldigt torr. 
 
CCS body professonal är speciellt anpassad för känslig hy och är parfymfri, vilket är perfekt för mig som är parfymallergisk! LDB lotion är Dermatologically tested, vilket innebär att produkten testats på människor istället för djur. 
 
Dessa fantastiskt söta produkterna fick jag av min syster i julas. I ordningen: Bodylotion, bubble bath, shower gel. Jag har inte fått tillfälle att testa badprodukterna ännu, men bodylotionen tycker jag är jättebra. 
 
Jag har som sagt flera olika märken på ansiktsmasker. Även foot lotion som jag dock aldrig fått för mig att testa ännu ;-) Vad använder ni?
 
Bubble bath, bath oil och bath salt. Eftersom jag badar regelbundet har jag en del badprodukter. Jag gillar oljan, men saltet är i stort sett värdelöst och vill du ha bubbelbad får du ta väldigt mycket av bubble bath, stort minus eftersom produkterna inte är särskilt stora! Produkterna är 100 % ekologiska och veganska och har PETA-godkännande. 

Jag är sån jävla otursfågel.

2014-04-02 09:31:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (0)
(Det var faktiskt rätt bekvämt.)

Vilket skämt till första april jag hade iförrgår, dagen gick från halvdan till perfekt tills att inte vara bra alls längre. Åkte mule med Emilia & Erika en liten stund, inte helt fel. Därefter var det dags för ett välbehövt samtal med troskillen (alltså ärligt, jag måste hitta ett bättre smeknamn till honom på bloggen) som gick bättre än vad jag hade förväntat mig. Skum känsla när en kille börjar massera ens fötter mitt under ett allvarligt samtal dock.

Toivo blev lite skadad igår (inget allvarligt), och jag är väldigt skadeglad av mig... Så arg på mig gick killen och sparkade på en vägg så nu har han en spricka i foten. På kvällen bestämde jag mig för att dra med en annan tjej, och skrämma livet ur Toivo, så han skulle komma och tänka på annat än sin onda fot. Så vi ställde oss på hans toalett med lampan släckt, redo att hoppa fram. Tyvärr hade han med sig en kompis, och precis innan kompisen ska gå säger Toivo, "Jag tror ärligt talat jag ska pissa nu och sedan gå och lägga mig." När stackaren öppnar dörren står jag där, skitglad, och vinkar. Efter att skrikit av rädsla och smällt igen dörren öppnade han skeptiskt och undrade hur länge vi stått där.

Det hela slutar på något konstigt sätt med att tjejen går ut, jag stannar på toaletten och Toivo ställer för sängen för toaletten så jag inte kommer ut. När jag väl fått komma ut igen blir jag nedkastad på golvet från sängen. Jag minns ärligt talat inte varför, det är helt svart precis innan. Gör ont i hela ryggen och är helt blå på nedsidan av ryggen. Dessutom har jag blåmärken på armbågen, knäskålarna, sidan och ont i handleden och axlarna efter dagen. 

Igår tog vi en tur med mulen igen, så smärtan har givetvis förvärrats. Åka terräng när man har skadat ryggen är visst inte så smart. Plågade mig själv med en fototur också, men detta inlägget är redan ruskigt långt så jag visar bilderna på det senare istället. 

 Toivo som är fotograf denna gången också, haha.

Vitmossa framför kameran

2014-04-01 08:43:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (18)
Igår var det dags för mig att ställa mig framför kameran. Min icke särskilt fotointresserade eller fotokunniga kompis Toivo fick istället fotografera mig så jag får lite nya porträtt på mig. Med tanke på att han är nybörjare tycker jag han han lyckades fint med skärpan.

 
Jag tillbringade hela eftermiddagen i den fantastiska vårsolen. Erika och jag låg och degade i en dryg timme, sedan pratade jag i telefon i två timmar med Jasmine. Efter middagen begav jag mig ut för att fotografera bilderna ovan, och fotografera Toivo, och sedan tog jag en 3 km promenad innan solen gick ner. :)