Årsresumé 2014 (1)

2014-12-23 11:50:00/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (9)
 
Januari var väldigt tomt för mig eftersom jag låg däckad fyra veckor. Det har verkligen inte varit ett bra år hälsomässigt för mig, dessutom var mormor väldigt sjuk i januari. En tripp till MyDog hann jag iallafall med innan kaoset började.
 
FEBRUARI:
 
 
Mormor tillfrisknade och det var mammas tur att bli väldigt dålig i 2 v, plus att jag återigen insjunkade. La tassbandage för första gången på hund och åkte till mina Gudföräldrar med mormor och fotograferade hästar. Ägnade alla hjärtans dag åt att tänka på mitt ex.
 
MARS
 
 
Vi fick lite snö som tynade bort lika snabbt igen, och i slutet av månaden slog våren på ordentligt med knoppar överallt. Åkte till mina Gudföräldrar igen och firade deras 50-års kalas tillsammans med 100 andra gäster. Var återigen sjuk i drygt 2 veckor, var barnvakt åt syskonbarnen en hel del och åkte mule (terrängfordon) på skolan lite för mycket i skogen med en go vän!

Mini julafton

2014-12-21 16:53:38/Permalink/Foto - Högtider/Kommentarer (11)
 
Idag var jag bortbjuden till min storebror på mini julafton. Några av mina syskonbarn kommer inte fira jul med oss på söndag, så vi tog det idag istället. Bra för barnen att få sina julklappar lite utspridda också, blir lätt så mycket på julafton att de inte riktigt hinner registrera vad dem har fått. Så idag har några av syskonbarnen alltså fått öppna paket. Vi hade sju kassar med oss, så jag orkade inte kånka med även kameran för att ta bilder under dagen tyvärr...

Halmgris

2014-12-20 14:29:22/Permalink/Foto - Högtider/Kommentarer (10)
 
Jag är helt slut i huvudet, sitter och skriver en artikel om Socialdemokraternas HBTQ-program till mitt HBTQ-forum sedan en timme tillbaka. Vill ni läsa? ;) Vad roar ni er med?

Julgranskula

2014-12-18 19:20:40/Permalink/Foto - Högtider/Kommentarer (4)

Kastat ut julgranen

2014-12-16 19:33:12/Permalink/Foto - Högtider/Kommentarer (11)
 
Idag åkte våran skeva gran ut på internatet. Imorgon är det slut på denna terminen så lika bra att kasta ut den, dessutom stank den något fruktansvärt sista dagen! :) 

Nyfödd kalv

2014-12-15 13:22:45/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (15)
 
Det har blivit lite mycket kalvbilder på sistone, men jag är där ute och myser en hel del nu, i och med att det är min skolas allra sista kalvningar, de håller nämligen på att avveckla lantbruket.

När gammalt blir nytt för den yngre generationen

2014-12-14 18:27:05/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (4)
 
För några veckor sedan plockade vi fram några leksakshus till mina syskonbarn, som vi har kvar sedan jag var liten. Bland annat ett stort djurklinik-hus med tillhörande båt och ambulans och några småhus. Tanken är att detta ska komplettera leklådan vi har hemma så barnen har någonting att leka med, nu när dem börjar bli lite äldre. Vi har även funderingar på att ta fram mitt gamla dockskåp. Nu gäller det bara att hitta påsen med alla leksakshundar jag har någonstans och plocka fram några till ungarna så de har någonting att leka med.
 
Om jag får säga det själv tycker jag inte alls leksakshusen ser ut att vara sådär 10 år gamla... ;-)

Chill fredag

2014-12-12 18:20:23/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (13)
 
Dags att köpa pizza och sedan får det bli mys i soffan med chips och dipp, och någon bra film. Pojkvännen ska roa sig på möte hela dagen så ingen skypedejt blir det iallafall. Problemet med distansförhållanden och extra val (nyval) helt enkelt. ;)

Lamm

2014-12-11 22:39:06/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (6)
 
 
Kom hem från skolan idag, misstänker öroninflammation så ska åka till läkaren imorgon och kolla upp det. Jag hade ont redan igår och spenderade halva dagen utomhus med att hundträning, och därefter åkte jag iväg på kvällen med bland annat Jasmine som kom och hämtade upp mig. Kunde knappt sova igår kväll för jag hade så ont, så vågade inte chansa på ytterligare halva dagen utomhus med att vaccinera fåren idag utan åkte hem istället. Imorgon är det luciafirande på skolan, trist att jag missar det eftersom jag skulle fotograferat det! Vi åkte även vilse igår och hade oss, så jag missade att fotografera även skolans julhoppning. :( Men som sagt, med eventuell öroninflammation vill jag inte vara ute i onödan innan jag hunnit få medicin. Sånt som händer!

Sover på golvet

2014-12-09 14:01:58/Permalink/Foto - Övrigt/Kommentarer (1)
 
I torsdags kväll hade jag pojkvännen och två killkompisar i mitt rum. Det blev en liten konflikt där ena killen tog godis, min pojkvän hamnade i mitten och alla puttade väl på alla, självklart på skoj. Skämtet dog dock ut när min killkompis snubblar och ramlar på min sängram, lyckligtvis utan att skada sig själv. Min säng tog däremot stryk, så efter att sovit på golvet två nätter (inte i rad tack och lov) är vaktmästaren äntligen här för att ordna det. 
 
Det gick däremot inte så bra att felanmäla, först var inte vaktmästarna här, så vi fick gå till rektorerna. Den ena skrattade så mycket att hon vände ryggen till, och den andra uppmanade mig att ta det lugnt i sängen i fortsättningen, varav jag svarar "Men han snubblade ju!" När vi går ut hörde jag rektorn mumla "Ja, fortsätt säga det du..."
 
När jag väl fick tag på vaktmästarna idag tyckte den ena att han ska betala, så han är mer försiktig i fortsättningen. Lite konstigt resonerat att man skulle sluta snubbla för att man får en räkning, men så är livet på min skola. ;-) 

Min "att göra lista" i december

2014-12-02 12:00:00/Permalink/Foto - Högtider/Kommentarer (13)
 
 
Vilken lång lista det blev! Mycket kul som ligger framför mig i december. :) Allt eftersom jag gjort punkterna kommer jag att länka till inläggen i denna listan.
 
Att göra lista i december
Julpynta hos mamma + Kyrkan 1:a advent
Julpynta i stugan
Öppna julkalendern
Fotografera tomtarna
Baka pepparkakor
Baka lussebullar
Baka pepparkakor med syskonbarnen
Köpa färdigt alla julklappar
Gå på julmarknad
Jul på Liseberg
Nordstans julmarknad Hantverk & Design
Haga julmarknad
Gammeldags julmarknad på Frölunda torg
Gammaldags julmarknad i Kronhuset
Upptändningscermoni Julstaden Göteborg 5 dec
Filmshow på Götaplatsen
"Den sjungande julgranen"
Kyrkan andra advent
Kyrkan tredje advent
Kyrkan fjärde advent
Fotografera skolans Lucia firande
Fotografera syskonbarnens Lucia firande

Julpyssel av toalettrullar

2014-12-01 12:03:41/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (7)
I vinter kommer jag testa att göra egna stearinljus av återanvänt material, dels från förra årets "ljusskörd" och årets. Vi förbrukade ungefär 500 ljus i aluminium-formar och ett 10-tal blockljus totalt under förra vintern, så ljus är någonting vi använder väldigt mycket här hemma i våran iskalla lägenhet. :) Bara i skrivande stund har jag två blockljus (släckte nyss det tredje, adventsljuset) och sex små ljus tända.
 
I toalettrullen kommer jag lägga alla utbrända ljus, som väntar på att sorteras (aliminium-formarna, stearinet och metallbiten för sig) så slipper de ligga framme och skräpa!
 
 
Som ni ser blev den rätt söt.
 
 
Till bokstäverna använde jag vanliga klisterlappar med bokstäver, som kom med från Ikea när vi skruvade ihop möblerna, och tomteklistermärkena har hängt med på juletiketter men kommer aldrig till användning hos oss på paketen.