I ett iskallt ikea land - Hästporträtt

2014-01-31 15:33:20/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (14)

Vinter

2014-01-31 08:33:00/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (9)
 

Nu är vintern här och natten är så hård
Jag vill tänka på nåt’ annat men att glömma det är svårt
Jag kan inte längre se, det blåser snö i ögonen
Nu är vintern här men var är du min vän

(Lisa Nilsson - Var är du min vän?)


Mitt paradis klädd i snö

2014-01-30 11:54:00/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (20)
 
Mitt paradis. 

Delta i WWF Earth Hour 2014

2014-01-30 06:52:00/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (3)
 

Snö landskap

2014-01-29 15:17:00/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (15)
 
Få saker är lika fint att fotografera som just landskap. Dehär bilderna är fotograferade hos mina Gudföräldrar. Dit funderar jag på att åka om två veckor igen faktiskt. Har jag tur så finns det mer snö än vad vi har hemma just nu!

Katt i snön

2014-01-29 07:30:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (9)

Tingshus & villa [Arkitektur]

2014-01-28 22:03:11/Permalink/Foto - Arkitektur/Kommentarer (3)
Jag fortsätter med mina husbilder, även denna gången tittar jag i arkivet från bilderna från Kristinehamn. Ett hett tips är att besöka staden på sommaren då den definitivt lever upp!
 
Stadens tingshus.
 

Hello sunshines!

2014-01-28 11:22:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (22)
 
Just nu ligger jag nog och sover. Efter fyra veckors sjukdom hade det varit roligt att bli frisk nu, men sådan tur får väl aldrig jag. Saknar grabbarna. Saknar alla mina vänner faktiskt. Suck. Jag har en hästfotografering inbokad ikväll men nej, jag orkar seriöst inte åka till skolan. 

URSÄKTA RÖRAN

2014-01-27 23:32:00/Permalink/Foto - Övrigt/Kommentarer (12)
Jag bygger om lite på bloggen... ;-) Förhoppningsvis klart nästa gång ni kikar in! Vad tycker ni om den nya designen? Ser allt bra ut?
 
Edit: Nu går jag dock och lägger mig. Det mesta är fixat, vill bara ändra några smådetaljer men orkar inte ta det idag. 

Renrasig VS blandrashund

2014-01-27 15:57:00/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (6)
Jag har laddat upp en del hundbilder på sistone, så tänkte sammanfatta ett inlägg om vad jag tycker om blandrasavel/uppfödare vs renrasavel. Men först tänkte jag klargöra vad jag anser är en blandrasuppfödare och tvärtom. 
 
En uppfödare som föder upp renrasiga hundar är registrerade i SKK, som står för Sveriges kennelklubb. För att få bli registrerad i SKK måste man följa vissa regler, om man inte följer dem så utesluts man från klubben. Ett bra sätt att se om uppfödaren är seriös är alltså att den är registrerad i SKK. 
 
Bland annat måste uppfödarna:
  • prioritera avel som gynnar avkommans möjlighet till ett långt liv utan hälsostörningar
  • prioritera avel för mentala egenskaper anpassade till rasernas funktion och samhällets krav
  • prioritera avel som gynnar god funktion och förebygger förekomsten av icke önskvärda egenskaper hos avkomman
Blandrasuppfödare å andra sidan är inte registrerade någonstans, därmed finns det inga regler för dem som måste följas. Tryggheten i att en SKK uppfödare måste tänka på bland annat punkterna ovanför, finns inte för blandrasuppfödare. Det är upp till var och en om dem vill hälsotesta sina hundar innan de använder hunden i avel. 
 
Vad är fördelarna med en renrasig valp?
 
+ Du kan vara säker på att uppfödaren följer SKK regler vilket tryggar ditt hundköp. Om du får problem med hundköpet kan du alltid vända dig till SKK och fråga dem om hjälp, och det finns även regler på att din hundvalp måste vara registrerad och inneha en stamtavla.
 
+ Du kan även ställa ut hunden på hundutställningar, tävla i alla hundtävlingar som finns. 
 
+ De flesta uppfödare vill ha kontakt under valpens liv för att hjälpa till, dela framgångar och motgångar med er. 
 
+ Om det visar sig att din valp har en dold sjukdom, så täcker uppfödarens veterinär detta om det sker inom en viss tidsgräns. Då får du lämna tillbaka valpen mot pengarna tillbaka eller få en ny valp.
 
+ I och med att hunden är renrasig så vet du vad du får, rastypiska egenskaper, hur mycket aktivitet hunden kommer kräva och liknande.
 
Vad är nackdelarna med en renrasig valp?
Det finns inga nackdelar enligt mig, så länge uppfödaren följer alla regler, är seriös och man är noga med hundköpet. Det gäller att anstränga sig, och inte bara ta den första kennel man hittar. På så sätt hittar du en uppfödare som trivs med dig. :)
 
Vad är fördelarna med en blandrasvalp?
+ Billig
 
Vad är nackdelarna med en blandrasvalp? 
- Uppfödarna bestämmer själva om de vill hälsokolla hundarna, de flesta hundar genomgår inte en veterinär undersökning innan.
- I många fall finns det inte papper på hundarna, om det är två renrasiga hundar som parar sig med stamtavla och de inte är registrerade i SKK är det oftast något fuffens
- Du får inte samma trygghet med att kunna bolla med uppfödaren
- Hundarna genomgår oftast inte MH vilket många renrasuppfödare gör med sina hundar 
- Det finns en stor chans att du får en hund med hälso- eller mentala problem vilket kan bli en otroligt dyr historia
- Risken finns att det är en smuggelvalp du har köpt 
- En blandrashund kan inte ställas ut i officiella utställningar
- En blandrashund kan endast tävlas i tävlingar som är öppna för oregistrerade hundar (vilket alla tävlingar inte är) och om du har tävlinglicens 
 
Vill ni att det ska komma ett inlägg med vad man ska tänka på när man köper från en renrasig uppfödare, vad som bör kollas upp och liknande för att hitta en kennel som man känner att man verkligen vill köpa hund ifrån? :) 

Café Pärlan [Arkitektur bild]

2014-01-27 09:35:00/Permalink/Foto - Arkitektur/Kommentarer (15)
 
Det här mysiga cafét besökte jag i Kristinehamn i somras. Dock fikade jag inte så kan inte säga om det är prisvärt, mjukglassen var väldigt dyr så vi skippade det och fortsatte strandpromenaden. Vid Picasso finns det stans godaste mjukglass som helklart är prisvärd däremot, det är bara några minuter ifrån Pärlan. 
 
Skapade förövrigt en ny kategori nyss, Arkitektur där jag tänkte ladda upp bilderna jag tar på hus i framtiden. Som jag sa för några dagar sedan ingår det i min fotolista för 2014 att fotografera fler hus.

Skvallerjournalister hade inte funnits om inte läsarna hade funnits.

2014-01-26 18:04:09/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (7)
Någonting man ser ofta i bloggar är hat mot media, framförallt eftersom många anser att media, journalister och fotografer driver kändisarna till döden. Det är viktigt att få bra bilder på kändisarna och så ofta som möjligt, om artisten bryter mot lagen eller om artisten/kändisen är ute med någon ny som det aldrig rapporterats om, så tjänar dem enormt mycket pengar på det. Det är ett jobb. Ju fler nyheter med mycket nyhetsvärde det finns i tidningen, desto mer pengar tjänar dem självklart. Ju mer annorlunda bild (ny flamma, när någon röker weed etc) desto mer pengar får fotografen för bilderna! 
 
Skvallerjournalisterna hade inte funnits om inte läsarna hade funnits. Om det inte hade varit så intressant att läsa om kändisarnas vardag, så hade ingen brytt sig om att gräva fram det, men faktum är att det är det. Alla vill veta hur kändisarna lever sitt liv, hur mycket pengar dem har, vad dem gör, hur dem bor, deras prioriteringar... De vill veta om kändisen har en ny partner, eller hur det går i förhållandet. Och om någon nosar upp att en relation har sprickor så vill alla veta varför, hur det har uppstått och hur parterna känner om det. Är det då rättvist att klandra media när förhållandet går slut? Har inte alla fans som är så besatta en del av det hela, är dem plötsligt oskyldiga för att de bara läste det som fanns? För om de inte hade velat läsa det så gärna hade det trots allt aldrig funnits lika mycket. 
 
Så länge det finns ett nyhetsvärde så kommer artisterna hårdbevakas. Sedan finns det artister som väljer att leva i rampljuset och därmed hamnar extra mycket i fokus. Det är en smäll man får ta med rampljuset som jag tycker att alla bör överväga innan de ens försöker ta sig dit. Ju mer skandaler inför kamerorna, desto fler kameror får man efter sig och desto fler tidningar kommer säljas med nyheterna - just eftersom det har ett enormt nyhetsvärde. 

MyDog

2014-01-26 08:00:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (32)
 
Tidsinställt inlägg.

MyDog, australian shepherd

2014-01-25 17:46:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (9)
 
Bilder ifrån MyDog i början av året. Rasen på bilderna är Australian Shepherd vilket är en ras som jag själv kommer köpa i framtiden. 
 
---
 
Förövrigt kom jag precis hem från min storasysters 30 års kalas. Min brorsson och min systers bonusbarn var inte med, annars var hela familjen på plats. Det var jättetrevligt, men självklart glömde jag kameran hemma. Min brorsdotter vandrade glatt omkring med mig i släptåg så lite ont i ryggen har jag allt, hon har inte lärt sig att gå utan att hålla händerna än. Inte lätt när man nyss har fyllt ett år. Wilma kände för att fjäska in sig lite hos moster så jag fick en tvååring i famnen också. Som sagt, min rygg mår inte jättebra för tillfället. Vi åt plockmat, rostbiff, skinka och frukt... Är det bara jag som inte kan äta det som middag? Känns inte som jag gör annat än att äta och äta av det men man blir ju aldrig mätt. 
 
Min gudmor skulle ha åkt ner till oss över helgen men hennes ena häst hade kolik i veckan och har fått reaktion på det, så hon får vara hemma och ta hand om hästen. Trist att hon inte kan komma ner men det är klart att man inte lämnar hästen när den är dålig. 

Fotograferingsplaner under 2014

2014-01-25 10:43:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (8)
 
Igår satt jag och klurade på vad jag skulle ha för fotoprojekt i år. Jag vill att 2014 blir året då jag verkligen satsar på fotograferingen. Jag vill fotografera fler djur, men också många fler porträttfotograferingar. Människor fotograferar jag nämligen allt för sällan. Jag fortsätter även på samma spår som 2013, det är dags att börja fotografera lite stadsmiljö och arkitur. Det är inte det roligaste jag vet ärligt talat, men det blir en bra utmaning och kommer förhoppningsvis öka kreativiteten. 
 
Så här kommer fotolistan på vad jag har planerat att fotografera under 2014: 
Som ni ser tänkte jag beta av alla öar i Göteborg och fotografera, men det får bli i sommar. 
 
Göteborg
 
Stadsfoto | 1 |
Botaniska Trädgården Orkidéfrossa 1-23 mars | 1 | 2 |
Lisebergs trädgårdsdagar 8-11 maj
West Pride
Liseberg
Gunnebo slott och trädgårdar
Trädgårdsföreningen
Hamnen - fartygsfotografering

Asperö
Björkö
Brännö
Donsö
Fotö
Grötö
Hyppeln
Hälsö
Hönö
Kalvsund
Köpstadsö
Rörö
Styrsö
Vargö
Vinga
Vrångö
Öckerö
Slottsberget
Norra Älvstranden
Kvarnbyn i Mölndal
Redbergsparken

Djurparker
Kolmården
Borås Djurpark
Skansen
Skånes djurpark
Orsa Björnpark
Nordens Ark
Universeum
Slottskogen

Danmark
Köpenhamns Zoo

Satsa lite extra på...
Djurfoto
Hästfotograferingar | 1 |
Vilda djur
Hundar | 1
Smådjur 

Tillbaka efter en lång paus

2014-01-24 15:27:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (8)
Tänk vad fort livet springer förbi en. Det är redan i slutet av januari och jag har inte engagerat mig i bloggen på flera månader. Det har varit ett kapitel i mitt liv jag inte hunnit prioriterat, men jag saknar att blogga så jag tänkte sätta igång igen. 
 
Jag kom tillbaka till skolan efter ett års paus och flyttade tillbaka in på internatet. Började umgås med tre jätte trevliga killar i min nya klass och jag är så otroligt glad över det, för idag är dem tre av mina närmsta vänner. Tyvärr kan man uppfatta mig som väldigt bitchig IRL, jag säger vad jag tycker och tänker, och jag lindar oftast inte in mina ord mycket. Jag är en bitch, men om man bryr sig tillräckligt om att lära känna mig och behandlar mig rättvist så är jag en väldigt trevlig tjej. Det glädjer mig faktiskt att grabbarna tog sig den tiden att lära känna mig.  Jag behövde det som mest när jag stod där vilsen i en ny klass med människor jag aldrig pratat med.
 
En av killarna tog mitt hjärta lite extra, och trots att det numera gått tre månader så känner jag mig lika nyförälskad ännu.   Känslan av att få ha honom i mina armar är oslagbar, även om vi inte är ett par. När jag och Elias gjorde slut, i samband med att jag slutade blogga, så hade jag inga planer på att kasta mig in i ett förhållande. Ändå sov grabben hos mig varje natt och gav mig omtanken och närheten jag skrikit efter alldeles för länge. 
 
Mina höstkvällar bestod av att umgås med mina vänner från min förra klass, mestadels Hanna, Elin och Erika - och det har varit många roliga stunder. Promenader, långa pratstunder med tedrickande i stugorna och bilturer. Men kvällarna bestod också av att umgås med Jonathan och Toivo (två av killarna jag nämner ovan) - och självklart mycket mysande med den tredje, men han håller jag fortfarande lite mystisk. Det var en trevlig höst helt enkelt och jag börjar sakta men säkert trivas i den nya klassen, även om jag fortfarande inte tänker på mig som en del av klassen. Jag vet inte om jag någonsin kommer att göra det. Sedan var det dags för julfirande med familjen, och på juldagen fortsatte jag julfirandet på krogen med Erika och Sara. Nyår spenderades också på krogen med Natalie och Sara. Ja, precis som ni hör är mina nykterhetsdagar förbi, tre månader blev det nykter vilket jag är väldigt stolt över! Tanken var aldrig att bli nykterist utan att just ha några vita månader. 
 
2013 fick en tuff början då min älskade mormor tyvärr blev väldigt sjuk. Läget är under kontroll och hon är så gott som frisk idag, men det är aldrig kul när äldre blir sjuka. 
 
Jag hoppas ni har haft det lika bra som jag och ser fram emot att följa min vardag återigen!