Summering av februari månad

2014-02-28 18:30:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (7)
Nu är februari månad slut, månaden har varit väldigt händelserik! 
 
Denna månaden har jag grävt mycket i gamla arkivbilder och publicerat på bloggen! Donkendejt med fina Jasmine och bio med Toivo hann jag också med. Efter mycket velande spenderade jag tillslut några dagar av mitt sportlov tillsammans med mormor hos mina Gudföräldrar, och har publicerat massvis med bilder under dessa dagar! Bland annat bilder på katten, hästfotografering, min häst, min kusins häst och massvis med tulpanbilder ifrån resan.
 
Jag firade Ellas fyra års dag, spenderade alla hjärtans dag med att tänka på mitt (avlidna) hjärta, blev dissad av killen jag är kär i om mina trosor. Tog även oseriösa egobilder, hängde lite för mycket med Toivo och gjorde mitt livs första tassbandagering på hund i plugget och hamnade i chocktillstånd
 
 
Månadens favoritbild! 
 
I slutet av månaden passade jag även på att byta design.

Ny design

2014-02-28 17:42:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (3)
Jag kände mig inte riktigt nöjd med den rosa designen jag hade innan, så jag bestämde mig för att byta. Blev jobbigt eftersom svarskommentarerna inte syntes på den gamla bloggen, men nu har jag åtminstone fixat det. Denna tjejen har klagat en del på mig över att hon inte kan se mina svarskommentarer, så denna gången var jag noggrann med att svarskommentarerna faktiskt skulle synas! Tycker förövrigt hennes blogg är klart värd att kika in på! ;-)
 
Såhär såg det alltså ut innan.

Såhär diar mjölkkalvarna i Sverige

2014-02-28 09:40:00/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (3)
Du som dricker mjölk, är du medveten om att våra mjölkkor inte får ha sina kalvar hos sig mer än i några dygn? Därefter sätts kalvarna i boxar, när de gått upp i vikt och blir stora nog släpper vi in dem i en box med andra jämngamla kalvar. På detta sättet får vi mer mjölk av kvigorna vilket är mer lönsamt för mjölkbönderna. 
 
 
Självklart får kalvarna mjölk ändå. I de gula behållarna häller vi färsk komjölk som de får dia från. Inte lika naturligt som att gå med sin mamma, men de får fortfarande suga i sig mjölken precis som det vore från en ko. 
 
Här är mjölken nästan slut, men de får mjölk enda upp till kanten. 

Dramatisk natt i chocktillstånd

2014-02-27 14:20:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (10)
Det blev en dramatisk natt. Jag hamnade i chocktillstånd och visste inte vad jag skulle göra. Lyckades agera precis som jag skulle och larma, men sedan satt jag apatisk och bara stirrade ut framför mig i flera timmar. Lyckades somna först fem imorse, vaknade vid lunch men känner mig fortfarande inte helt som en människa. Vill åka hem, men försöker bita ihop. 
 
Tog en promenad och gick in i killarnas hygien som lyste, när jag sa hans namn och frågade om han var där var det som någon släckte lampan, för i samma sekund slocknade det. Fyfan vad rädd jag blev. När jag gick tillbaka en stund senare såg jag att tjejernas hygien lyste istället. Kändes lite läskigt, men jouren var också ute och letade efter honom. 
 
Det jag kan säga är att det en av mina vänner gjorde, hade kunnat göra att han omkom. Jag hade ingen aning om ifall han levde under hela natten, och det är den mest fruktansvärda känslan jag haft på mycket länge. Han klarade sig oskadd och mår under omständigheterna bra. Men sådant här sätter allting på perspektiv på ett helt annat sätt.
 
 
 

Kontrasten mellan mulen och kedjan

2014-02-26 15:45:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (7)
 
Det här är en av mina absoluta favoritbilder. Den är så otroligt enkel, men ändå helt perfekt fotomässigt. 
 
Jag hade tänkt att jag skulle hunnit med mycket mer plugg idag, men naturkunskaparbetet om palmolja tog betydligt längre tid än vad jag räknade med. Mycket kvar på arbetet men deadlinen är ännu långt fram så känner mig inte stressad. Lämnat in yttligare en inlämning, pluggat inför entreprenörskap provet, kört två tvättar (och torktumlat två gånger för kläderna blev dygnsura), lunchat med Emilia, städat rummet och nu ska jag ut på en fotopromenad en stund medans det fortfararande är ljust ute.
 
Snart kommer fina Sara hit! Vi får se vad kvällen har att erbjuda, ska bli kul att umgås med henne iallafall. Dessutom stinker det bensin i hela byggnaden eftersom någon ställde in en moped(?) som läckte bensin över natten. Så det har varit rätt tungt att orka engagera sig idag... 

Jag bakom kameran

2014-02-26 08:44:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (3)
 
Bild ett - 2009 
Bild två - 2010 
Bild tre - 2011
Bild fyra - 2012
 
Jodå, mitt fotointresse har hängt med ett tag! Jag hittar dock ingen bild från 2013 på mig när jag fotograferar. Fy vad trist! :( 
 
---
 
Idag är det friluftsdag, så alla elever är borta på aktiviteter som simning, skidor, skridskor och några går även hundpromenad... Jag tar tillfället i akt och pluggar järnet idag istället. Känner att det behövs! Ska bli så skönt att sitta i rummet och plugga utan att någon kan störa för att alla har åkt. :p De allra sista åker dock vid 10... Sen är jag ensam! 

Ladugården

2014-02-25 16:58:48/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
 
Suck! Skrev ett långt inlägg igår och publicerade, men idag finns det varken bland publicerade eller utkast? Hatar när sånt här händer!
 
Dagen i korta drag igår:
Umgicks med vänner hela dagen, det blev nästan för mycket att vara social med 12 personer på kvällskvisten, men väldigt roligt. Blev utbjuden på bio av en kille på skolan, tyckte det var lite gulligt faktiskt.
 
Idag har jag mest varit i ladugården, förutom att tittat på en geckofilm och haft entreprenörskap. Det visade sig att jag hade håltimme mitt i allt, så spenderade den med Emilia nere i ladugården och djurhuset istället. Så nu stinker jag ko haha.

Rosfotografering från 2011

2014-02-24 13:16:00/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (17)
 
Jag hittade dessa vackra arkivbilder för någon dag sedan och kan inte låta med att dela med mig. Jag har bloggat sedan 2008-2009 och har kvar mina gamla bloggar, vilket är jättekul. 2011 fotograferade jag dessa bilder.
 
Vore roligt att samla ihop alla inläggen men eftersom alla kommentarer försvinner och man får göra det för hand känns det lite väl drygt... Kanske värt att göra ändå dock. 

Vad vill du se efter valet? Död eller framtidshopp?

2014-02-23 17:40:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
 AFA säger det tydligt; "vi kräver inte att du gör likadant, men vi kräver att du inte är en liten lort." 
 
Innan ni fördömer våldet, titta på de vars ryggar ni backar genom att rösta på SD. Kom ihåg att deras händer inte är rena, kom ihåg vilket våld de står bakom och se igenom deras lögner om ett bättre Sverige och fundera på vad ni ska berätta för era barn och barnbarn när de växer upp. 
 
Kom ihåg att SD är ett främlingsfientligt parti, och att deras väl valda ord inte kan sudda ut det. I deras ögon är Sverige vänner människor som fortfarande inte tycker alla människor har lika stor rätt att leva. Det finns för många händelser där de valt att öppet smutskasta invandrare (och låtsas ta avstånd till det när det läcker ut i media) och förvridigt fakta till sin egen fördel. SD och SD-sympatisörerna är inte heller fredliga under demostrationer, som de gärna ger skenet av. Det är dags att sluta blunda och våga öppna våra ögon. 
 
Ni är inte kristna, ni är inte muslimer och ni är inte sverigedemokrater, i grund och botten är nämligen vi alla människor. Så vad ger er rätten att bestämma över liv och död? Vad ger er rätten att bestämma vilka människor som ska få leva? Hade det varit lika roligt om det var era liv som stod på spel?
 
Ingen kräver att du ska ta diskussionen med nazisten. Ingen kräver att du ska stå på demostrationen, varken längst fram eller delta. Vi kräver att du granskar partiets ståndpunkter och tänker längre än vad politikerna vill tala. Hitler hade tyskarnas stöd - och 2014 står människor i Sverige redo att låta nazisterna vinna ett val igen, och kämpar för det. Ni röstar inte på ett parti som vill minska invandringen tillfälligt, som vill hjälpa Sverige att växa, ni röstar på ett bakåtsträvande parti där partiledaren öppet säger att han inte vill se gränsen öppnas någonsin igen för uppenbarligen fungerar det inte. Ni röstar på ett parti som hellre skickar hem HBTQ-människor åt en säker död, än ett parti som engagerar sig i vårat samhälle. Istället för att rösta på ett parti som ser framtiden så röstar ni på ett part som vill ta några steg bakåt. 

Försöker välja ut kläder till festen

2014-02-23 14:06:30/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
Dagens i-landsproblem
 
1. Jag måste ta fram kläder till festen.
2. Jag måste hitta en matchande outfit
3. Jag måste hitta ett matchande smycke till outfiten
4. Jag måste hitta matchande skor till outfiten
5. Jag måste hitta en matchande tjocktröja till outfiten
 
Det var verkligen lättare sagt än gjort. Mamma och jag har totalt olika stil så hon är inte mycket till hjälp. Dessutom avskyr jag klänningar och kjolar, så det är uteslutet. Det är standard för mig att komma med någon av mina vanliga skjortor och vanliga jeans, men den här festen är så stor (100 inbjudna) så detär dags att faktiskt klä upp sig lite. Jag går ju annars helst i trasiga byxor med någon urtvättad cool t-shirt, men när ens gudföräldrar fyller 50 och gästerna är i samma ålder ska man se lite mer hel och ren ut. (Alltså, inte för att jag aldrig tvättar mig, men 50+ verkar tro det när man har minsta lilla hål på byxan.) 
 
Rev ut hela min garderob och upptäckte till min stora fasa att jag inte har mycket festkläder. Det är sant, jag går hellre till krogen med mina vardagskläder också. Det är väl lika bra att de får se hur jag brukar se ut istället för att komma upp piffad som om man är det fulaste som finns vardagligt och därför måste ha tio ton lager på sig? Men eh, iallafall (börjar känna mig som min lantbruksdjur lärare som alltid har tusen avstickare, och vips har hela lektionen gått innan hon gått igenom ett papper). 
 
Jag får helt enkelt riva ut hela min garderob på internatet också, har för mig att jag har lite fler finkläder där. Fick bara ihop två outfits, eventuellt tre, av det jag har hemma...
 
 
Rätt stilrent ändå. Frågan är vad fan min tjocktröja ska ha för färg? Det blir för dystert med svart tjocktröja, och rosa tjocktröja blir för skrikigt... Suck, hlp?
 
 
Tycker dock skjortan ser lite tantig ut och upptäckte att de bruna byxorna är väldigt stora på mig... Så den outfiten blir det inte trots allt. 
 
Ja jag vet, jag orkade inte bry mig om att rätta till byxorna bättre. Det är fan jobbigt med så många hål ska ni veta! Det här passar också, men samtidigt... på en 50 års fest? Njäee... 

Mr. Mystik - Återblick

2014-02-23 11:46:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (0)
 
 
Hjälp vad tiden går fort! Denna bilden tog jag för snart fyra år sedan. Vilka minnen det väckte till liv... Det här är faktiskt min fd. tränare, vi träffades några gånger under sommaren och drack cider och öl tillsammans kommer jag ihåg haha. Då hade jag dock slutat träna för honom.

Födelsedagskalas för systerdottern

2014-02-22 18:41:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (5)
Ungefär 30 minuter innan avfärd till syrran stod jag hos mormor för att vi inte skulle behöva stressa till bussen, och upptäcker till min förvåning att hon inte är där?! I januari ramlade mormor ihop, så orolig över att hon varken svarade på samtal på hela vägen till henne, eller öppnade dörren när jag ringde på, begav jag mig helt enkelt till busshållplatsen... Kanske hade hon missuppfattat och tänkte möta mig där? Men nej, den ekade läskigt tom efter mormor. Tillslut bestämde jag mig för att åka hem för att hämta nycklarna till henne, så jag kunde kolla till henne... Då ser jag henne komma från affären, då har hon varit och handlat?! Tack och lov att hon bara glömt att kolla klockan innan hon gick och handlade, men vad orolig och arg jag hann bli över det - helt plötsligt hade vi väldigt bråttom till bussen!
 
Födelsedagsfirandet gick bra ur barnens synfält. Prinsesstårta och Ella fick två par prinsesskor, matchande prinsess smycken osv. Även lillasyster Wilma testade prinsess skorna med små klackar på och gick betydligt bättre än storasystern i dem. Dock höll Wilma sig nära mig så jag kunde fånga upp henne när balansen sviktade. Ur vuxen synpunkt var det inte lika trevligt, lite grinig stämning mellan mig och mina systrar eftersom vi inte står varandra nära överhuvudtaget. Min äldsta storasyster tog tillfället i akt att börja tjata om att jag ska bära klänning, kjol och att hon hittat kläder "med volanger och", ja jag vet inte allt. Jag har aldrig varit tjejig och kommer inte bli det heller och uppskattar inte kommentarer om det. Till och med hennes sambo bad henne lägga av med det någon gång, men syrran älskar att se mig arg. Sedan undrar hon varför jag inte vill ha henne på facebook... 
 
Det var förövrigt bara Hanna där av övriga syskonbarn. Det är nog sista gången på ett bra tag som det bara är de tre tjejerna som leker ensamma. I maj blir nämligen Wilma & Ella storasyster åt en liten grabb. :) 
 
 

Tassbandagering - Bild

2014-02-22 11:12:42/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (10)
 
Här är en bild på när jag lägger tassbandage på djursjukvård lektionen igår! 
 
---
 
Idag ska jag fira Ellas fyra årsdag! Hon börjar bli stor nu, och om några månader ska hon bli storasyster igen. 

Övat på att lägga bandage på hund

2014-02-21 17:06:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
Det visade sig att jag inte alls började efter en timme utan först vid 12 förut. Så ägnade förmiddagen åt att plugga istället, sedan hade jag djursjukvård lektion. Vi fick lägga bandage på en hund, det var väldigt kul och var faktiskt vädigt enkelt. Det kommer nog upp bilder på skolans facebook på mitt bandage snart, så får visa bild här då. ;)
 
 
Bild från förra helgen när jag myste med lilla tjockiskatten. 
 
Efter plugget umgicks jag med Emilia, väldigt kul att få kvalitétid med henne. Vi har inte umgåtts ensamma mer än enstaka gånger på säkert ett år nu, så det var definitivt på tiden att få en timme ensam med henne. Vi har hunnits med att umgås ensamma ett flertal gånger under veckan, och fler lär det bli kommande veckan! :) 
 
Sedan ringde jag upp Erika på bussen mot Göteborg, efter 50 minuters samtal ringer Natalie så avbröt samtalet med Erika och pratade med Natalie i typ 30 minuter. Sedan har både Jasmine och Sara ringt mig men jag känner mig rätt slutkörd i huvudet så jag får nog ta och ringa upp dem sen. ;-) Tänkte sätta mig och plugga ikväll men är helt slut så får nog bli att röja i rummet istället, det behövs (om jag ens orkar det...) Nästa helg åker jag ju återigen till mitt andra "hem" över helgen, så då ska jag inte hit... 

Godmorgon..

2014-02-21 08:30:49/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
Veckan i korta drag;
- Varit social med massa människor
- Kvalitétid med Jasmine (middagsdejt), Toivo, Jonte & Kaisa
- Två möten
- Roadtrip x2 med Jonte & Toivo
 
Igår när jag och Jonte väntar på bussen kläcker jag ur mig; "Vad mörkt det har blivit. Men det har ändå blivit ljust. Fast just nu är det ju mörkt." 
 
Idag blev jag väckt med att vi hade halvklass. Så jag traskade nyvaket till lektionssalen bara för att upptäcka att jag börjar om en timme. Så jag har egentligen sovmorgon en timme. Fast det kunde ju inte han veta, omtänksamt att väcka mig i vilket fall som helst. 
 
 
Åh älskade häst, nästa helg åker jag hem igen! 

Det är ni som är rasister.

2014-02-19 10:19:00/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (8)
Det är inte okej att vara pepparkaksgubbe i luciatåget år 2013 slog en skola fast. Reaktionen lät inte vänta på sig och alla hade en åsikt om situationen i fråga. Självklart ska den lilla pojken få vara pepparkaksgubbe, något annat är endast rasistiskt och det är rent av skamligt för Sveriges rykte att en skola inte tillåter det.
 
Det är så du ser det, eller hur? Att det sedan är en skolas regel spelar ingen roll. Det spelar heller ingen roll att en pojke idag kan vara Lucia, tvärtom hyllas det, men ett luciatåg utan en pepparkaksgubbe är inte okej, inte i era ögon.
 
Det är inte okej att vi uteslöt några sekunder ur Kalle Anka 2012. Tvärtom har det förstört hela timmen och numera är traditionen bruten. Vi kan inte längre titta på Kalle Anka med stolthet och berätta för våra barn, att denna filmsnutt har vi sett i alla år. 
 
Däremot kan vi berätta för våra barn att samhället ständigt är i förändring. Scenerna är bortklippta för att de är rasistiska rakt igenom. Året var 2012 och Disney genomförde ändringen för att Kalle Anka skulle moderniseras, passa in på 2000-talet. Våra utländska medborgare i Sverige har inte röstat fram detta, de har inte heller krävt detta, utan SVT rättade sig efter Disneys nya direktiv.
 
Det är inte längre okej att barnen har sina skolavslutningar i kyrkan sedan år inte inträffat ännu.
 
Vi kan berätta för våra barn att vi inte har patent på vad som är svenskt, för svenskhet förändras ständigt. Vi kan stolta berätta att vi har kämpat oss hit idag, och vi kämpar än idag, för ett liv utan förtryck och våld. Det är inte endast muslimer och utlänningar som inte vill ha sina barn i kyrkan och låta dem höra kristen propaganda, det finns gott om ateister som inte tillåter det. Ni väljer ändå att öppet säga i era diskussioner att det är våra utländska medborgare i Sverige som har förstört eran tradition. Istället för att läsa Skolverket där det tydligt står att skolavslutningar i kyrkan är helt okej utan religiösa inslag, väljer ni att rikta hatet mot en redan utsatt grupp i samhället. 
 
Det är ni som är rasister. Det är ni som tolkar in allting och ser invandrarnas skuld i allting, det är ni som är rasister. Det är inte rektorn som vill ha ett luciatåg utan pepparkaksgubbar som är rasister och det är inte skolorna som inte längre har skolavslutningar i kyrkan som är rasistiska, det är ni som skyller på invandrarna och argumenterar om att det har gått för långt nu, de kan åka tillbaka till sina utsprungsländer, det är ni som är de verkliga rasisterna. Det är ni som riskerar våra ofödda barns framtid och det är ni som öppnar upp till ett inbördeskrig. 
 
Allting är relativt. Så vill du se rasism i allting eller vill du vara öppen för förändringar och inse att samhället liksom svenskhet förändras?

Jag blir nog aldrig normal

2014-02-18 20:16:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (5)
 
Ja, jag var ju hos rektorn igår. Vi ska träffas imorgon igen tillsammans med yttligare en person (personal) på skolan och diskutera vidare om det. Jag hoppas verkligen att de förstår mig och är på min sida, annars går jag i taket... Som jag sa i förra inlägget, jag är väldigt nervös över hela grejen och hoppas allting ska gå så smidigt som möjligt. Imorgon ska jag ta upp ytterligare en sak som har tyngt mig något fruktansvärt, speciellt på senaste! Håller ni på att spricka av nyfikenhet än?! Kan avslöja att bara två personer på hela skolan vet vad det handlar om, hemligt hemligt! ;-) 
 
Annars då? Myst lite med den där trosgubben. Bestämde mig för att ta egopictures med Toivo igår kväll också. 

Ska till rektorn

2014-02-17 12:03:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (19)
Jag är så nervös... För idag ska jag till rektorn och är mer nervös över anledningen till besöket än att jag ska till just rektorn. För hon verkar vara så otroligt trevlig och bra min nya rektor, så jag har inga problem med att prata med henne. Men det jag ska prata med henne om är okänd mark och det gör mig fruktansvärt nervös.
 
Det här ska nog gå mer än väl. Snälla håll tummarna så det går bra för mig!
 
 

Svenskt halvblod

2014-02-16 13:07:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
 
Min kusins fina häst! Tre år är han men väldigt hög i manken. :) 

Tulpaner (2)

2014-02-16 09:10:00/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (5)

Hästbild, skimmel sto

2014-02-15 08:30:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (7)

Min ängel från ovan, jag förlorade henne

2014-02-14 20:02:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (2)
 
Självmord. De va enda utvägen, de kanske krävdes för att lämna misären...  
 
Hon är död min lilla baby är begraven
Men livet det är väl ljusare på andra sidan
Ingen mer misär och inget mer ska hon lida 

Skimmel sto - Hästfotografering

2014-02-14 13:05:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
 
Upptäckte att en av grannarna har införskaffat sig en ny häst och kunde inte låta bli att fotografera den. Jag gillar att bilderna blev väldigt mörka i bakrunden eftersom skimmelns färger framtänder tydligare då. Arabstoet har ett vaket intryck och ser väldigt nyfiken ut med pannluggen/manen på sidan, istället för rakt ner. 
 
Nu har det blivit lite mycket hästfotograferingarna sedan jag kom hem; men det har varit sååå kul att kunna ströva omkring att fotografera hästar! 

Tulpaner

2014-02-14 09:02:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (5)
 
Yttligare två bilder på min gudmors tulpaner. När jag kom hem såg jag att även mamma har fått tulpaner så ska försöka mig på att fotografera dem också, de är dock utslagna redan. Tycker tulpaner är mycket finare innan de har slagit ut. En av anledningarna till att jag vill åka till Amsterdam är alla deras tulpaner, det svämmar över av tulpaner där tydligen - så en vacker dag beger jag mig dit och fotograferar tulpaner i mängder! 
 
Vilken är eran favoritblomma?

Vad du är snäll min kära lilla häst

2014-02-13 16:10:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (11)
 
För två dagar sedan tog jag en morgonpromenad med min fina älskling.  Här är en av bilderna på honom. Vad tycker ni, ser han ut att vara 27 år? 

Av allting här i världen jag önskar allra mest,
Önskar, önskar, önskar allra mest,
Att aldrig jag skall skiljas ifrån min lilla häst,
Ifrån min lilla häst.
Vad du är söt min kära lilla ponny,
Vad du är snäll min kära lilla häst,
Du säger ingenting min kära lilla ponny
Men du är den jag gillar bäst. 

50 års firande med tårtor & tulpaner

2014-02-12 16:36:29/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (22)
En av anledningarna till att jag åkte till mina Gudföräldrar var att min gudmor fyllde 50 nu i måndags. Så mormor och jag bestämde oss för att åka till henne och vara där över födelsedagen.  Så skönt med sportlov så man kan åka iväg på spontanresor. Det var en trevlig födelsedag som vi firade med två tårtor, Ica Maxi i Värmland delar visst ut en gratis tårta och tårtspade till alla som fyller 50 och har medlemskort hos dem - kul intiativ tycker jag, och en hembakad tårta av min gudfars mor som smakade godis rakt igenom.
 
Det var jag, mormor, mina gudföräldrar, min gudfars föräldrar och två vänner till min moster som uppvaktade henne på kvällen. På förmiddagen kom en gammal vän till både min gudmor och mamma förbi och fikade också. 
 
 
Hon fick tre jättefina blombuketter fulla med tulpaner, som är en av mina favoritblommor. Kunde självklart inte låta bli att fotografera dem. Så fint när det är olika färger på tulpanerna.
 

Hästbilder

2014-02-12 08:52:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (8)
 
Några av alla hästbilder ifrån helgen. Åh, det är så mysigt att fotografera hästar & bara vara i deras närvaro. Eller vad säger ni? Hästen högst upp är min älskling 

Nu är jag hemma igen

2014-02-11 23:36:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (1)
Åh, denna helgen har jag tagit massor med bilder! Lekte med kameran och var ute på en fotopromenad i timme ungefär, så har suttit hela kvällen och sållat ut bilderna ordentligt så nu är det bara några hundra bilder kvar. Sammanfattar helgen med; stallet, fotografering, tårtor, 50-års firande, tulpaner, kattmys, stallvakt åt kusinen, regn, slask och is... 
 
Idag tog jag en promenad med favorithästen innan det var dags att åka hem. På bild är dock deras andra häst, lagom blöt efter ihärdigt regnande. 
 
 
Jag lovar att ni får en stor bildbomb inom kort... Jag har inte börjat redigera bilderna ännu utan tar det imorgon (läs: idag) Då ska jag även sätta mig och svara på era underbara kommentarer och publicera dem! 

Full rulle inför resan

2014-02-07 07:23:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (18)
 
Idag åker jag och mormor iväg till mina Gudföräldrar över helgen!    Det ser ut att bli en riktig stallhelg så förhoppningsvis har jag många hästbilder med mig hem.... Uppdaterar er senare om ifall jag tar med mig internet eller inte :) 

Blombukett

2014-02-06 17:19:00/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (7)
 
När min mamma fyllde år i veckan fick hon en jättefin blombukett av min storebror. Nu har jag äntligen redigerat bilderna! Det är så mycket finare att ha en blombukett på bordet tycker jag. 

Såhär skyddar du din kamera från kylan

2014-02-06 12:54:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
Jag har bokat en resa till Ishotellet i Jukkasjärvi. Det är ner till -7 i rummet jag ska bo i, så vi kommer inte få ta med oss någonting in på rummet över natten då det kommer frysa sönder. Men det är förstås inte bara i rummet som det är kallt, utan även i baren och man vill ju gå omkring och fotografera ishotellet också. Därför har jag surfat omkring och hämtat lite tips här och var på hur man ska skydda kameran i kyla. Jag vill ju inte komma hem med en trasig kamera igen.
 
1. Tänk på att batterier inte gillar kyla
Ladda gärna batterierna precis innan du går ut, så slipper du stå där med dåligt batteri när du precis ska få till drömbilden. Ta med ett extra batteri om du har ett, som du förvarar i en ficka så det inte blir för kallt.

2. När du kommer hem igen från fototuren - lägg kameran i en fryspåse och förslut den.
Din kamera är troligen iskall efter en fototur utomhus, och kan lätt gå sönder om du tar in den direkt i värmen. Genom att lägga den i en stängd plastpåse som man sugit ur luften i, eller ha kvar den i kameraväskan minskar du den risken. (Personligen kommer jag köra på plastpåse - känns säkrare!) Därefter kan du lägga ner plastpåsen med kameran i väskan igen och låta den få rumstemperatur.
 
3. Ställer du ofta ner kameraväskan på marken?
Det minskar risken att kameran blir blöt. Om det snöar mycket och väskan blir blöt så kan du vira handduken i kameran. På så sätt blir den inte blöt, du kan ha ryggsäcken på marken och kameran blir inte lika iskall som utan handduken. 
 
 

Min 19 års fest får gå i HBT-temat...

2014-02-05 21:05:12/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (10)
Jag fyller 19 i april, och funderar starkt på om jag ska låta festen gå i HBT-temat. Eftersom jag själv är bisexuell, har många i vänskapskretsen som stödjer hbt (eller snarare, det finns ingen som inte gör det) så vore det en kul grej. 
 
Tårtan kan vara formad som en flagga och ha HBT-färgerna på sig. På QX shopen går det att hitta tårtljus i hbt-flaggans färger...
 
 
Det finns även fina tandpetare som tydligt visar temat:

 
Och om man vill gå all in (och det är väl klart man vill?!) så finns det till och med små matchande servetter.
 
Medans man kan pynta fönstrena eller borden med flaggor...
 
 
Den underbara QX-shopen hittar ni här. 

Snön är historia nu

2014-02-05 17:31:00/Permalink/Foto - Göteborg/Kommentarer (2)
 
Gammal vinterbild. Snö på träden är numera ett minne blott i Göteborg och lite här och var ligger asfaltsgrå snö och is i högar på marken, och påminner om oss om hur snabbt imorgon blir till igår. 
 
Iförrgår berättade jag om att jag och mormor troligen skulle resa bort över helgen. Dagen efter berättade jag att det blev inställt, eftersom två släktingar helt plötsligt bestämt sig för att hänga med. Det tycker jag är riktigt trist attityd. Speciellt när jag har brutit kontakten med båda släktingarna efter stora gräl.
 
Det är först efter att vi ska resa dit som de bestämt sig för att åka dit samma helg. Till råga på allt har dem inte berättat för personerna vi skulle till att de ska resa dit i helgen. Usch, blir så ledsen och arg!! Idag fick vi veta att dem inte ens bestämt sig för om de ska resa dit ännu utan funderar. Så med andra ord vet jag fortfarande inte om jag kommer dit i helgen eller inte, och det är fruktansvärt irriterande. 

Jag gillar inte dina trosor.

2014-02-04 21:38:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (9)

2014 är inte mitt år. Mormor insjuknade i januari och efter tre veckor är hon äntligen frisk igen, bara för att mamma ska insjukna hon också. Nu börjar mamma bli frisk efter två veckor. Då bestämde jag mig för att åka till mina gudföräldrar med mormor. Och då bestämde sig en släkting för att åka dit samtidigt som mig. Så nu kan jag inte åka på semster på grund av att min släkting och jag tyvärr inte är sams och inte varit det på många år. Till råga på allt har jag varit sjuk sedan januari.

 

Och då tänker ni, nej nu kan hon inte ha mer otur. Eller hur? Joho då. Killen jag är var intresserad av gav mig dissen lite diskret, och jag har någon grad av allvarlig nicke nyfikenhet sjukan... Så jag frågade vad det är med mig han inte gillar? Jo, sa han, jag gillar inte dina trosor och tror du skulle bli bättre som brunett.

 

Och på något sätt känns det som det här kommer formge hela våran relation i framtiden. "Hallå? Du sa att jag hade fula trosor en gång...!" And that's honestly why I'm single, I'm waiting for someone who deserves me and obviously he doesn't. 

 

 Bildkälla
 

Förslag på campingar?

2014-02-04 07:24:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (4)
Förra året åkte jag och en vän till Kristinehamns Herrgårdscamping & Stugor. Vi tillbringade några dagar åt att strosa omkring i Kristinehamn. Fantastisk stad, och vi hade väldigt trevligt. Vi bodde i en stuga för fyra personer trots att vi bara var två, med några enstaka minuter till stranden. Det var väldigt mysigt, jag gillar att vi hade nära till stranden och dessutom kom vi billigt undan med boendet.
 
Jag skulle vilja åka iväg på camping i år igen. Den stora frågan är vilken camping det ska bli denna gången. Har ni några bra tips på lager?

Är du WWF-fadder?

2014-02-03 18:08:00/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (6)
 
 
Inför min 19 års dag kommer jag önska mig att någon ger bort ett fadderskap till mig. Är det någon av er som är fadder till något djur via WWF?
 
Jag har ett frågetecken, om jag får det i present - dras pengarna från givarens konto varje morgon eller blir det jag som betalar det? 

Fika med mormor

2014-02-03 12:24:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (7)
Sitter och fikar med mormor och mamma, och passar på att kolla på en resa jag kanske ska göra redan på fredag tillsammans med mormor.  Inget är spikat ännu, men isåfall är vi borta över helgen. 
 
 
Nu är snön historia i Göteborg och allt som återstår är slask. Men såhär fint har det varit. Jag älskar snö, gör ni det? 
 

Älvborgsbron

2014-02-03 12:18:00/Permalink/Foto - Göteborg/Kommentarer (1)
 
Älvsborgsbron i Göteborg är en klassiker att fotografera skulle jag vilja säga. I år tänkte jag däremot ta mig upp på bron för att fotografera den, men det blir när det är lite varmare. Stå på en bro mitt i vintern när det är halt lockar verkligen inte. 

Cigg

2014-02-02 16:58:00/Permalink/Foto - Övrigt/Kommentarer (6)
 
Jag vet, bilden är inte så intressant. Men på något sätt fångar den ändå min uppmärksamhet gång efter gång. Tycker ni om bilden? Den är fin i sin enkelhet helt enkelt... 

Älskade du, du är så saknad

2014-02-02 07:15:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (13)
 
Laddade upp bilden för ett tag sedan, dock i färg. Här hittar ni den om ni blir nyfikna. 
 
Min älskling är dock fin nog att visas hundratals gånger om!  Fy vad jag saknar honom... Kaaaanske får träffa honom om två veckor iaf. 

Båtfoto

2014-02-01 17:10:00/Permalink/Foto - Övrigt/Kommentarer (10)
 
Tänk att det är februari nu, tiden flyger verkligen förbi! Just nu har jag massor med frågetecken i mitt liv som behöver rätas ut, jag måste tillbaka till skolan och plugga ikapp som in i helvete. Måste helt enkelt sätta alla kvällar i veckan på det för att komma ikapp, men den motivationen har jag verkligen inte. Behöver en kväll med min mystiska gosse också. I miss him too much.
 
Idag får det däremot bli donken med Jasmine.  
 
Hur spenderar ni er lördag? 

Hamnen i Göteborg

2014-02-01 14:41:24/Permalink/Foto - Göteborg/Kommentarer (7)