"Du är en saga utan lycklig slut"

2014-05-31 14:50:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (3)
 
Fem timmars skypande med Oscar inatt, längsta skypesamtalet i mitt liv. Jag är helt död, jobbigt att dygna, haha. Jag hade förberett ett jättelångt blogginlägg som berättar varför jag är så oaktiv på bloggen just nu, men jag är inte redo att berätta. Men låt mig säga såhär, I wanna live not just survive tonight. Dödsångesten kryper upp längst min ryggrad och ibland glömmer jag bort att jag är fri och att det inte var såhär det skulle bli.
 
En vacker dag står han där med ett draget vapen. En vacker dag finns jag inte mer. Snälla, låt det vara många år bort. Det finns så mycket fint i denna världen jag vill hinna uppleva. Så jag förlorar rösten genom att sjunga alla mina favoritlåtar, sover för lite och är lika frispråklig som vanligt. Jag antar att min kamp är förlorad, så jag kan lika väl göra min sista tid på jorden så fin som möjligt.
 
Jag är så jävla rädd. Spring för livet om det är dig kärt, att slå tillbaka, det är det inte värt.
 
När jag fick dig att se rött
Så kunde jag leva på att låta dig skrika dig trött
Men när du kommer ett steg närmare än vad du får
Så kommer allting bara sluta i öppna sår 

Lillasyster - Konsert bilder

2014-05-28 18:03:17/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
Mitt humör går verkligen upp och ner något fruktansvärt. Ena minuten är jag på topp, andra knappt medveten om att jag lever. Vissa dagar är betydligt bättre än andra, igår var en av dem. Alla tvåor samlades vid sjön, lyssnade på go musik (Meduza), drack, grillade och försökte värma oss vid elden. (Förutom Oscar som eldade upp lite av sin sko istället...) Påväg hem bestämde sig Toivo, jag och Oscar för att sova i en stuga istället. Noll värme, noll isolering och ett tunnt täcke som inte hjälpe alls. Jag fick knappt någon sömn alls, låg och skakade av köld hela natten. Vi var garanterat de sista från festen iallafall, 06:30 kom vi hem igen.
 
Det var ingen pigg tjej som storstädade rummet idag, satt på djursjukvård och övade på att spjälka gosedjurens ben och kväva låtsaseld med en brandfilt. Eller som fick vänta på rumsbesiktningen så länge att tre bussar hann gå innan avfärden hem. Dessutom fick jag inte nyckeln till mitt nya rum eftersom det inte var utstädat än, så jag löser det på måndag istället. 
 

Bilder ifrån Lillasysters spelning i Göteborg i helgen 

Adjö lilla skokartong!

2014-05-27 08:08:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
 
Problemet med att bo i ett rum stort som en skokartong? Det blir stökigt väldigt snabbt... Men nu är det slut på det! Imorgon får jag äntligen sommarlov och kan packa ihop allting för 2 ½ månad i Göteborg på sommarlov! :) 
 
Det mysigaste med detta rummet är att Emilia hade det först innan jag lärde känna henne, sedan hade Elin det, och därefter hade Natalie det precis innan jag flyttade in. Alltså har det blivit en del stunder när ens vänner stannar upp i mitt rum och tänker tillbaka på tiden de hade rummet. Nu är det min tur att göra det!

Möte med förvaltningen

2014-05-26 11:24:25/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (4)
Kommer ni ihåg att jag var hos rektorn för ett tag sedan och la upp en plan för min skolgång? Förra veckan var det dags för möte hos henne igen, denna gången med 14 andra elever angående förändringar som sker på mitt naturbruksgymnasium. 
 
Då fick vi av misstag (en elev såg det i lärarrummet, tog kort och spred bilden till resten av årkursen) reda på att våra läsårstider är förändrade totalt. Det här är fruktansvärt krångligt att förklara för utomstående, så är det något ni undrar så kommentera gärna så förklarar jag ännu tydligare.
 
Som kompensation på att vi behöver ha 4 v praktik under sommarlovet, har vi alltid fått sluta i maj månad. Det är inte lagligt att vi elever har praktik över sommaren - så det kommer att tas bort. Problemet är att min klass hamnar i kläm - vi måste ha sommarpraktiken och samtidigt slutar vi i juni. Det innebär att vi får två månader extra skolgång. Vi begärde ett möte med förvaltningschefen som skickade två personer strax under henne. Detta ledde inte till någonting alls, bara mer undanflykter, "det är synd om er men vi nästa år kommer det bli jättebra." Vi är inte kvar nästa år, så varför ska vi lida? Alla våra lärare försvinner, några enstaka är kvar, så under sommaren ska de lyckas hitta nya lärare i alla ämnen. De kan inte garantera att de kommer hitta lärare på den korta tiden, men de kan garantera att om ett år är allting jättebra. Vi förlorar våran kvälls- och nattjour och istället ska lärare börja arbeta helg, kvällar och nätter. Vilken lärare vill ta det jobbet? Dagens lärare har det svårt nog att hinna med, att börja arbeta OB utöver sina lektioner är dem knappast intresserade av.
 
Det finns så mycket mer att säga, men jag sätter punkt här, för denna gången. Har ni frågor så ställ dem gärna så svarar jag. Bifogar en bild från artikeln i Boråstidningen. Häftigt att jag faktiskt blev intervjuad i media o är m detta, på elevernas intiativ. Media var inte välkomna, liksom personal på skolan, på mötet med förvaltningen enligt vad ledningen påstår är för att vi elever ska våga säga våran åsikt. Snopet när vi lämnade mötet och en och en droppade ut till media istället.
 
 

Student!

2014-05-21 10:31:18/Permalink/Foto - Högtider/Kommentarer (18)
 
Är det bara för mig blogg.se strulat med att ladda upp bilder hela helgen? :/
 
Bild ett: Studentfotograferingen 
Bild två: Stina & Erika
Bild tre: Lantbruksklassens utspring
Bild fyra: Hästklassens utspring
Bild fem: Djurvårdarnas utspring - min gamla klass 
Bild sex: Alla klasser på studentfotograferingen!

Vill ni se fler bilder på Herrgårds-internatet?

2014-05-16 12:00:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (12)
 
Lamm har så otroligt mysig päls. Titta bara på sötnosen, sånt fluff! 
 
Jag älskar miljön på min skola, skolan ligger som sagt på en herrgård vilket är rätt amazing. Tänk att jag just nu faktiskt bor på en gammal herrgård...! Byggnaden på bilden är ena stallet, och längst bort till vänster är det ett klassrum i byggnaden(!), på andra kortsidan är det en ladugård med ungdjur (kor). Vill ni ha fler bilder av miljön på skolan? 

Får & lamm

2014-05-15 18:28:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (4)
Torsdags eftermiddag vilket betyder att det är veckans galnaste kväll på G. På torsdagar har många elever en tedens till att söka sig utåt och hänga i stora grupper, inte ovanligt att vi är 10-20 stycken som umgås. Iförrgår satt jag uppe med ett stort gäng och snackade, tillslut droppade vi av en efter en, vilket var väldigt trevligt! Det är definitivt roligare att bo på internat när man umgås med folk.
 
Igår sprang tiden förbi, umgicks med fina Elin i flera timmar från min förra klass. De tar studenten imorgon, vilket känns helt galet. Så hjälpte henne att packa ihop och tömma sitt rum, skönt med lite kvalitétid såhär i slutet! När jag och Elin började ettan så klickade vi verkligen inte. Hon tjatade hela tiden, gick mig på nerverna och följde efter, och alla pratade om det bakom hennes rygg. Tillslut sa jag åt henne att hon pratar alldeles för mycket och att vi inte kunde umgås för jag stod inte ut... Jag kommer ihåg att hon svarade att hon försöker tänka på att inte prata hela tiden och jag tyckte inte det märktes. 
 
Det tog oss faktiskt två år innan vi började umgås. Men förra året började vi umgås ensamma och fick gemensamma vänner vilket var väldigt trevligt.
 
 
Nej, nu ska jag sätta mig och fortsätta plugga. Jag har så otroligt mycket plugg kvar så vet inte hur jag ska hinna?! Just nu sitter jag och skriver ett arbete, där all fakta finns på engelska och förövrigt ingen fancy engelska heller, utan allting är helt ologiskt. Vet inte hur fan jag ska översätta allting men det är väl bara att kämpa på! 

Kossor ute på grönbete

2014-05-14 14:39:25/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (11)
Hallå! Nu har det varit tyst ifrån mig ett tag och kameran har mest fått ligga på hyllan, men idag tog jag mig äntligen ut på en fotostund igen. 
 
 
Efter sex veckor hemma är jag tillbaka på internatet, känns underbart. Två veckor kvar innan det är dags att flytta ut, och mina älskade vänner i trean tar studenten på fredag.  Det känns så sjukt, om några dagar skulle jag egentligen tagit studenten om jag inte gått om, istället får jag se min gamla klass genomgå studenten utan mig vid sin sida. Tänk att vi gått här i tre år nu, minns de första dagarna i ettan som om det vore igår. 

Sex år & 9 månader

2014-05-04 20:23:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (11)
Du lämnade frågor men inga svar
Du hängde ut lågor, som brinner kvar
Men vindarna lever och viskar ditt namn
Vi försöker förstå dig, men fiskar i sand
 
   
 
Känns som livet går på repeat, en sönderspelad låt som vägrar lämna mig ifred. Jag tänker fortsätta kämpa, död är inget val. Är det någonting din död lärde mig var det att aldrig ge upp, att aldrig ge vidare denna smärtan till någon annan! Men jag förstår att du gav upp, spottade på livet och drog till himlen istället. Det gör så ont, min prinsessa är begraven under jord. Min prinsessa kommer aldrig mer öppna ögonen. Jag önskar att du kunde se hur mycket jag saknar dig. Om jag bara kunde göra allting ogjort igen. Det har gått sex år sedan du försvann, helt sjukt. Fyllde 19 förra månaden medans du inte ens fick fylla 15 år. Jag har upplevt så mycket, jag sjunger mycket men jag skriver ingenting längre. Blev erbjuden ett bokkontrakt med allt jag skrev i samband med din död, men jag kunde inte förmå mig att publicera det, än idag känns det lika främmande. Du var verkligen fantastisk och på många sätt la du ribban för min blivande flickvänner. Jag är tacksam för allting du gett mig, även din död lärde mig så mycket värdefullt. 
 
Jag trodde faktiskt aldrig jag skulle falla för någon på riktigt igen, men när troskillen lägger armarna om mig känns det som jag har hittat hem igen. Och för första gången är jag helt övertygad om att du inte hade något emot det. Du hade älskat honom, precis lika mycket som jag gör. Jodå tjejen, han är precis lika knasig som smeknamnet. Det är väl därför han råkade springa iväg med mitt hjärta. 
 
Vila i frid, vi ses i det blå! 
 
  
 
(Jag måste verkligen hitta ett nytt smeknamn för troskillen.
Så jag frågade vad han ville heta på bloggen nu och han föreslog krysset.
Dafuq? Som om det vore bättre.) 

Summering av april månad

2014-05-04 12:19:24/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
Insåg att jag glömt att publicera inlägget om april, haha. Tiden går så otroligt fort!!
 
April firades in med att jag ställde mig framför kameran för omväxlingsskull och skadade mig
 
Jag skrev ytterligare ett till inlägg om min hudvård, tog detaljbilder på huset på internatet, gick vilse i skogen, åkte på dagsutflykt till hornborgasjön för att fotografera tranor, Skövde och Sjötorp påväg till Värmland - otroligt sjuk.
 
På sätt och vis känns det som jag har hunnit jätte mycket denna månaden, men samtidigt känns det som jag inte gjort ett dugg. Jag fyllde även år och träffade mina älskade syskonbarn, somliga flera gånger under månaden! 
 
Månadens debattinlägg handlade om vänsterextremister, och månadens favoritbild är efter mycket funderande följande tranbild. 
 
 
Tidigare summeringar: Februari, mars

Annorlunda redigering

2014-05-03 19:30:23/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (19)
 
Denna gången testade jag att redigera bilderna lite annorlunda! Får så mycket beröm för mina blombilder (och bilderna i allmänhet) och det glädjer mig otroligt mycket. Tack så mycket, ni är helt underbara! 

Göteborg är en röd stad

2014-05-01 20:09:04/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (9)
 
1 maj vilket innebär första maj tal överallt i Sverige. I Göteborg drog det feministiska partiet Fi 4000 deltagare. Vänster drog runt 7000 deltagare på demostrationen I Göteborg och 15 000 i Stockholm. När jag stod på Brunnsparken och talaren sa att det kändes som hela Göteborg var där, kunde jag inte annat än att hålla med. För är det någonting vi göteborgare är bra på, är det att sluta upp på demostrationer.
 
 
Det var förövrigt en mycket lugn demostration, när jag satte mig hemåt frågade en kvinna mig om jag varit på demostrationen."Ja." "Var det mycket folk?" "Ja, runt 7000 trodde dem." "Bra!!!" Bilderna får tala för sig själv...