Landskapsbilder

2013-10-31 11:21:29/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (20)
 
Jag tog så otroligt många vackra landskapsbilder i somras, här är bara några av de jag är som mest nöjd med, åh. Så underbart att se tillbaka på såhär på hösten. :)

Hösten börjar lida mot sitt slut

2013-10-30 16:54:00/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (11)


 
Höstens vackra färger börjar ebba ut, löven börjar överge träden och sakta men säkert går skogen från att vara otroligt vacker och färgglad, till att se kusligt ödslig ut. Denna tiden är den absolut sämsta, det är nu det är tråkigast att hitta fotomotiv utomhus, och inte blir det bättre av att solen börjar gå ner allt tidigare också.
 
Det gäller att ta vara på de sista färgglada höstdagarna, kanske framför allt för oss fotografer.

Djurfotografering - föl

2013-10-29 21:21:11/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (8)
 
Fölbilder från i somras, åh så grymt söt!

Dags att börja bocka av alla måsten

2013-10-28 08:40:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (8)
 
Dags att rensa och städa i rummet, suck. Får nog lägga 1-2 dagar på det. Dessutom är det dags att plocka upp alla jultomtar och fotografera dem, som jag berättat om tidigare ska alla mina tomtar fotograferas och sedan plockas några bilder ut till Julen iFokus, i artiklar och liknande. Ett stort och jättekul samarbete, bilderna kommer självklart även upp på bloggen.
 
 Jag vet inte om jag tycker om denna bilden, redigerad kraftigt, orginalbilden ser ni nedanför. Tyvärr gick det inte att göra så mycket åt vinkeln pga fönstret som förstör en del. Jag gillar den ändå mycket mer än orginalbilden som är rätt platt och tråkig.
 

Ursäkta bloggröran, jag ändrar design! Detta är förhoppningsvis löst snart!

2013-10-27 22:29:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (0)
Kodning är verkligen inte min grej - ni ser ju över headern, så ska det definitivt inte se ut och jag har inte en susning om hur jag ska rätta till problemet. Dessutom är det ännu fler små söta detaljer som ska fixas, men det får jag kika närmare på innan jag försöker ge mig på.
 
Jag lärde nyligen känna en kille som faktiskt kan det här med koder dock, så han får hjälpa mig imorgon. Tills dess får ni tyvärr stå ut, för nu ger jag upp...

Är det okej att publicera nakenbilder på sina barn?

2013-10-27 13:25:07/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (6)
Om man läser en mammablogg så svämmar det ofta över med bilder på just barnet, som ofta är höjdpunkten på hela bloggen. Det brukar börja med att mamman fotograferar sin mage, ofta i underkläder, och därefter det klassiska motivet med ett naket nyfött barn på en filt efter förlossningen. Efter det laddas det upp bilder på nästan allt barnet gör, från att sova, springa runt i blöja, äta, sitta i någons knä och leka, men till vilket pris?
 
Att folk stjäl bilder från Google är ingen nyhet, och barnbilder blir även dem kopierade. Jag minns en bloggare som använde bilder på någon annans barn, och bloggade om sitt "mamma liv" trots att det uppenbarligen inte var hennes barn. Jag hade blivit vansinnig, det är en sak att stjäla en bild på en blomma, men en helt annan att faktiskt kopiera någon annans bilder på deras barn. Det är även en risk att ladda upp en bild på ett naket barn, eftersom barnet faktiskt kan användas till runkmaterial (om någon sparar bilderna på ens dator som ohörig blir det barnpornografi har jag för mig).
 
Idag är jag kluven på hur jag kommer göra den dagen jag själv blir mamma, självklart vill jag dokumentera mina barns framsteg. Självklart kommer jag vilja nämna mitt barn om jag fortfarande bloggar, men jag kommer inte skriva allt om mammalivet. Jag är kluven på om det överhuvudtaget kommer bli bilder på mitt barn i bloggen, kanske bilder där barnets ansikte inte är tydligt. De som känner mig kommer se mitt barn, de som träffar oss kommer se vårat barn men bloggläsarna? Vad fyller det för funktion att se någon annans barn? Visst är barn mysiga, vissa mammabloggare är väldigt mysiga och många tar fantastiska foton - men varenda foto på barnen stannar på internet också. Är det verkligen rätt att ladda upp bilder på sina barn när de är så små?
 
Lika kluven som jag är att ladda upp bilder på barnen i bloggarna (speciellt när de bara har blöja eller är nakna) är jag när det gäller att dokumentera alla framsteg barnet gör. Allt från "idag tappade barnet en tand", "tog sitt första steg" osv. Det är jättekul att ha dokumenterat hur gammalt barnet är, men är det inte så mycket roligare att ha det dokumenterat i en bok man kan ge till barnet när det är äldre än någon blogg som man troligtvis inte kommer blogga på föralltid? Hur många sitter och sparar allt man skrivit på bloggen ändå den dag man byter?
 
Vad tycker ni?

Kyrkbilder

2013-10-26 20:03:00/Permalink/Foto - Övrigt/Kommentarer (2)
Då var min brorsdotters dop avklarat, det hela flöt på fint. Hon var såå duktig i kyrkan och gjorde inte ett ljud ifrån sig, och sov hela dopkalaset, haha. Har busat med barnen hela dagen så nu är det skönt att sitta vid datorn och slötitta på Morden i Midsomer.
 
Bilder på brorsdottern kommer möjligtvis upp senare, ska kolla med föräldrarna om de vill ha med henne på bloggen först och främst. Annars är ju barnbilder mest roliga för oss som faktiskt känner barnet och ingenting jag känner att bloggläsare behöver se. :)
 
 
 

Jag tvättar ihjäl mig (Bilder från tvättstugan).

2013-10-24 16:50:15/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (5)
Det känns inte som jag gör någonting annat att tvätta, vi tvättar oftast varannan vecka men nu har det varit täcken, kuddar, filtar och några mattor som ska tvättas utöver kläderna, och då springer tvättiderna verkligen iväg, så idag tvättade jag äntligen mina sommarjackor så jag kan hänga bort dem.
 
Så idag passade jag på att fotografera lite i tvättstugan under all väntan. Typiska vardagsbilder :)

Annorlunda utomhuspynt

2013-10-21 09:21:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (17)

Dessa bilder fotograferade jag i somras, enda hästfotograferingen för min del i år faktiskt. Förra året var jag desto aktivare men i år fick det vara, hade inga hästar att fotografera. :)
 


Besökte en mysig liten affär på landet i Kristinehamn som även var ett litet café. Kunde inte låta bli att fotografera när vi satt ute och åt frukosten, så kreativt, unikt och snyggt. Eller vad säger ni? :)

Jultomte

2013-10-20 13:24:42/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (9)
 
Yttligare en julbild, fy vad mysigt det är att sätta igång med julfotograferingen. Detta är dock en bild ifrån förra året, men den kommer nog användas även detta året också. En annan bild på tomtar jag däremot tagit i år hittar ni här.
 
Hoppas ni har en bra dag! Jag springer upp och ner mellan tvättstugan, känns som jag bor där nere när jag tvättar... Min tvätt slutade 12:45, torktumlaren var inte ledig förren 13:00 och vid 13:10 hade mitt tålamod rykt så jag tog ut tvätten åt personen. Man kan väl åtminstone hålla tiden. :)

Vad tror ni om Madeleine McCann?

2013-10-19 18:17:16/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (7)
Dags för ett åsiktsinlägg tycker jag allt! :) Berätta gärna era egna åsikter om det hela.
 
---
 
Madeleine McCann försvann 2004, och fallet är ett enda stort mysterium. För er som lyckats missa historien så lämnade familjen henne i hotellrummet när de åt middag på hotellområdet, och gick upp och tittade till barnen regelbundet. Madeleine och hennes två små bröder låg och sov, men när modern kollade till dem så var hon borta. Det finns vittnesmål av en man som gått runt med en flicka i hennes ålder i pyjamas på armen, vilket varit polisens huvudspår.
 
Madeleine har synts i bla Danmark, men vart hon är idag är det ingen som vet. Föräldrarna vägrar ge upp och reser runt överallt och uppmärksammar att flickan inte kommit hem än. Det är många som anser att fallet fått för stor uppmärksamhet i media, trots allt försvinner det många barn i världen varje dag. Men föreställ er själva att vara på semester och förlora ett barn, hur kan man någonsin ge upp sökandet? Hur kan man leva med den sorgen, att inte veta om sitt eget barn är dött eller lever och hur barnet har det?
 
Det är så många som har intresserat sig för fallet, ändå är det ingen som har hittat henne. Hur hemskt det än låter så tror jag det är bäst att hon är död, för hon har troligen inte fått ett bra liv som kidnappad. Hon kanske har blivit såld ett flertal gånger och bytt land, kanske har verkligheten hunnit ikapp flickan om att hennes föräldrar letar efter henne. Kanske lever hon med någon som hon tror är hennes familj, eller så är det hela ett stort mysterium för henne. Men även om jag hoppas att hon är död, så är det för många fall med kidnappade som lyckas smita efter 20 år och liknande. Tjejer som bott i källaren hos någon, utsatts för övergrepp... Så jag tror faktiskt hon är vid liv, och förhoppningsvis får hon komma hem till sin familj snart.
 
Jag tror inte att hennes familj har någonting med kidnappningen att göra heller. Efter all hårdbevakning från polis och media så skulle de råkat försagt sig vid det här laget. Dessutom tror jag de hade gett upp sökandet, och "gått vidare" med sina liv om de själva hade en del av att hon försvann att göra. Skuldkänslorna att de lämnade barnen ensamma måste pressa de att fortsätta söka efter henne.
 
Vad tror ni, är hon död eller vid liv? Tror ni att familjen medverkade i kidnappningen?

nobody's perfect, no.

2013-10-19 11:03:14/Permalink/Foto - Macro/Kommentarer (8)
 

Jultomte (er favoritbild?)

2013-10-18 12:41:00/Permalink/Foto - Macro/Kommentarer (12)
 
Vilken bild gillar ni mest av dessa två?
 
Nu har jag satt igång det eviga projektet att börja fotografera jultomtarna. Detta är en av mina absoluta favoriter. :) Tyvärr dödas kvalitén lite extra när de åker upp på blogg.se, skittrist!

And

2013-10-17 09:02:00/Permalink/Foto - Vilda djur/Kommentarer (13)
 

Bildbomb - höstens alla färger

2013-10-16 13:57:00/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (20)

 
Jag funderar starkt på att starta upp ett naturfoto forum, där vi naturfotografer kan samlas och dela med oss av våra bilder. Problemet är väl snarare att jag skulle behöva många engagerade medarbetare som vill driva det med mig och medlemmar som är intresserade.
 
Jag har ju redan tre forum (www.hbt.ifokus.se, www.bloggande.ifokus.se och www.tv.ifokus.se) och det skulle vara sjukt kul med ett forum, som sagt... Vad tycker ni, hade ni blivit medlemmar? iFokus är 100 % gratis och genom att gå med så får du tillgång till över 300 olika forum, och det skapas nya regelbundet.

Höstbilder

2013-10-16 08:32:00/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (5)

Vilken bild är din favorit?
 
Här kommer andra delen från min otroligt mysiga skogspromenad igår, får se om jag inte tar en till skogspromenad idag! :)

Igår när jag var ute så såg jag en ung man sparka på en pensionärs käpp. Vem går på de svagaste människor? Pensionären försökte gå förbi och killen svarade med att sparka upprepade gånger på hans käpp. Dock tappade inte pensionären sin käpp, thank god. Han slutade när han insåg att folk tittade på honom typ, men ingen gick fram och konfronterade honom och han verkade inte ett piss ångerfull. Usch vad irriterad jag blir när jag tänker på det.
 
Tidsinställt inlägg

Höstbilder

2013-10-15 19:16:01/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (12)

Jag var ute på långpromenad idag, var borta i säkert 3-4 timmar och bara strövade omkring i skogen. Satte mig vid en sjö och njöt av utsikten också - de två sista bilderna är vid sjön. Det var så otroligt härligt, och varmt hade vi det idag. Tog med mig både tjocktröja och vinterjacka, men fick gå runt i t-shirt för det var så otroligt varmt.

Autumn

2013-10-14 21:15:42/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (3)

Levande ljus

2013-10-13 17:47:00/Permalink/Foto - Macro/Kommentarer (5)
Åh, alla bloggar svämmar över med höstbilder just nu, så otroligt vackert! Jag älskar början av hösten då allting är så färgglatt i olika nyanser överallt i naturen, det ger sådan otrolig inspiration. Dessutom är det så skönt att kunna krypa upp i soffan med en filt och njuta av en bra bok och en kopp te, och levande ljus.
 
Vad är det bästa du vet med hösten?