Operation storstädning...

2015-07-31 16:48:26/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (12)
 
Bild från min instagram, Mörtsjöåsen i Karlskrona för några veckor sedan
 
Åh, jag har sådan ångest just nu.. Det känns som att allting går fel, trots att det egentligen inte gör det. Så jag har börjat storstäda rummet - brukar må bättre när allt är pedantiskt rent i mitt rum. Dessutom håller det ångesten borta i några timmar. Jag brukar dela upp städningen i 40- eller 20 minuters etapper, så under tidsintervallet fokuserar jag på en sak (tillexempel damma) - och när tiden gått ut gör jag något nytt, och håller på så tills jag är färdig. :) Jag tycker det effektiviserar städningen väldigt mycket; det blir ju tidspress när man måste vara klar med en del inom en viss tidsram. 

Objektiv-funderingar...

2015-07-30 12:14:13/Permalink/Foto - Övrigt/Kommentarer (22)
Mitt trogna objektiv Tamron 70-300 mm gick i graven för strax efter ett år sedan, och jag tappade lusten att fotografera i samband med det. Jag hade dock aldrig riktigt tid att sätta mig ner och kolla på objektiv under det gångna året, det har varit så mycket inför studenten hela tiden. 
 
Mina föräldrar bestämde sig dock för att ge mig ett nytt objektiv i studentpresent, så nu har jag suttit och kollat upp lite alternativ. Jag gick egentligen i planerna att uppdatera mig från min Nikon D5000 redan förra året, men eftersom jag står utan objektiv i dagsläget är det viktigare än ett nytt hus. Eventuellt uppdaterar jag till en ny kamera nästa år istället. Mina föräldrar är garanterat inte särskilt intresserade av att köpa både hus och objektiv till mig, i och med att jag fick över 10 000 kr i studentpresent utöver objektivet.
 
Jag är väldigt sugen på att köpa ett macro, men å andra sidan saknar jag att ha ett telezoom. Just nu har jag bara standardobjektiv hemma. Så jag har tittat mer på budgetvarianter för att kunna köpa ett av varje. För er som är nyfikna så fotograferar jag mest djur- och natur, någon enstaka porträttbild bara. 
 


Bild 1 - Sigma 50-200 mm f/4-5,6 DC OS HSM 
Telezoom med stort brännviddsomfång och bildstabilistator, samt autofokus vilket jag behöver då Nikon D5000 inte har inbyggd autofokusmotor. Objektivet är dock inte särskilt ljusstarkt. 

Bild 2 - Nikon AF-S DX 85 mm f/3,5 G ED Micro VR
Teleobjektiv med autofokus, bildstabilisator och som dessutom är ljusstarkt. 

 
Bild 3 - Nikon AF-S 60 mm f/2,3 G ED Micro
Fast macro-objektiv, som är ljusstarkt men saknar bildstabilisator. 

Bild 4 - Nikon AF-S 85 mm f/1,8G
Detta objektivet har jag fastnat mest för. Det är väldigt ljusstarkt, och enda av dessa objektiv som är tätat mot damm & fukt. Saknar dock bildstabilisator. 

Som det ser ut nu blir det Sigma 50-200 mm objektivet och Nikon AF-S 85 mm som kommer klickas hem. Vad tror ni om det? Några andra råd? :) 

 

Tankar inför hösten

2015-07-29 18:20:31/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (23)
 
Om två veckor är det dags för skola igen. Jag ansökte till två skolor nu i höst för att läsa upp mina betyg, bland annat har min gamla skola missat att jag skulle läsa historia, och jag var bortrest under nationella i ettan så jag fick inte godkänt på svenskan så behöver läsa upp det också. Problemet är att jag inte fått svar på om jag kan kombinera båda skolornas kurser och läsa allihopa eller om jag måste välja, så jag har ingen aning om vart jag ska spendera hösten hittils! 
 
Om jag bara läser på en skola planerar jag att söka extrajobb under hösten, så det är hög tid att jag får svar nu..
 
Vad ska ni göra i höst? :) 

Ros

2015-07-29 14:24:59/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (12)
 
"Memories have left you broken and the scars have never healed. The emptiness in you is growing, but so little left to fill. You're scared to look back on the days before, you're too tired to move on. And now you think that you're the only one who doesn't. What would it take to get you to say that I'll try, and what would you say if this was the last day of your life?"
- 3 doors down - It's the only one you've got 

Inspiration - Badrum

2015-07-28 19:30:52/Permalink/Mitt liv 2015/Kommentarer (16)
 
Bild 1 | Bild 2 | Bild 3 
 
Det finns så mycket fint på Pinterest, och det här är några av mina favoriter på temat badrum. Sista bilden är helt klart min favorit. :)
 
 
Bild 4 | Bild 5 | Ett av mina favorit badrum jag pinnat. Så ljust och fint! 
 
 
Bild 6 | Skulle även kunna tänka mig något liknande, dock hade jag ändrat om detaljerna en hel del samt bytt golv där inne. Stilen passar perfekt till badrumsdetaljerna längst upp i inlägget! 
 
Vad heter ni på Pinterest? :) 

Senaste inköpen

2015-07-27 20:13:55/Permalink/Foto - Macro/Kommentarer (16)
 
Vad var det senaste du köpte? 

Mörtsjöåsen, Karlskrona

2015-07-27 10:29:03/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (1)

Rosa blommor

2015-07-26 12:12:37/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (7)
 
Jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag gillar eller hatar första bilden. Vad tycker ni?