Jobb, jobb, jobb!

2014-06-30 21:26:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (2)
 
Nu kickar jobbet igång på allvar! Ni ska förövrigt se min jobbtröja, den är snorful... Jag vet inte vad det är med cuper men som personal får vi alltid hemska färger som syns på en mils avstånd. Tillskillnad från tidigare år tar dem dessutom närvaro på oss, jag undrar om de verkligen kommer fortsätta med det hela veckan eller inser att det är lite omöjligt att pricka oss - de märker väl själva om jobbet blir gjort och lönen är ju fast ändå så antalet timmar borde inte räknas... Imorse var dem inte ens upp när vi var där.
 
Det hände förövrigt en lite lustig sak på jobbet igår, vi anställda stod och pratade när det kom in en ordinarie anställd på stället, och började prata franska. När han märkte att vi stod som frågetecken utbrast han, "Vad är detta? Ni jobba' Partille men inte kunna franska?! Visste ni inte handboll är FRANSKT?" Sedan vände han i stort sett på klacken och gick... och snubblade på tröskeln.
 
Jag ska även träffa Jasmine och hennes lilla valp en stund idag, vilket kommer bli jättetrevligt. Jasmine flyttade några timmar ifrån mig för en dryg månad sedan och är i Göteborg några dagar så det fick bli en snabb träff. Som tur är kommer hon ner i slutet av månaden och då har vi planerat in Liseberg bland annat. Min älskade bästa vän, Göteborg är så tomt utan dig.

It's time to work!

2014-06-30 10:25:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (5)
 
Idag börjar min första jobbperiod för denna sommar! Idag är absolut enklaste dagen - så länge allting flyter på smidigt och det inte blir några förseningar på morgonen.

Jag fick tid över när du försvann

2014-06-29 13:58:23/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (2)
 
Jag fortsätter rensa i rummet, och igår kväll var det dags att titta igenom alla papper. Blev en halv sopsäck papper tillslut som kasserades. Nu skulle jag behöva åka och köpa lite bättre förvaringsmöjligheter på Ikea, så får kolla med Erika om hon ev. känner för en tur snart.
 
Vi kan väl minnas oss så som vi såg ut
innan vi tyngdes av tunga beslut
innan vi skrek med allt vi hade kvar
hur länge har du längtat ut
vi kan väl minnas oss så som vi såg ut

Har du förlåtit oss för alla bråk
skäms du också såhär efteråt?
jag tyckte att du hade en stor del
och för min sa jag aldrig förlåt
så här kommer ett sent förlåt.

seasons change and so do we

2014-06-28 12:19:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
 
Ibland måste man testa nya saker, och det är vad min sommar går ut på. Så för någon vecka sedan gjorde jag någonting jag gjort enstaka gånger sedan 12 års åldern - sminkade mig. Det är första gången jag använder eye pencil, och jag ville med flit få en lite mer emolook. Synd att bilden är så jäkla mörk och tagen med webbcamera bara.
 
Dessutom har jag något annat spännande att berätta - jag har en dejt. Vi tänkte fotografera och äta massvis med glass, ev. sleepover med skräckfilmsmys också. Inte helt fy skam med andra ord, men jag vet inte när det blir. Vem den lyckliga är? Inom sinom tid mina vänner...
 
Använder ni smink dagligen?

Storfrämmande på besök

2014-06-27 20:16:34/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (3)
 
På bild: Sara, Erika & jag.
 
Igår: Jag storstädade mitt rum, mötte upp en tjej (som var otroligt försenad så blev väldigt stressigt efter det!) som skulle hämta en produkt hos mig som jag haft ute annons på. Därefter sprang jag och matade kaninen och sedan direkt iväg till stan för att träffa dessa goa tjejer! Tyvärr blev Sara tre timmar sen så det var mest Erika och jag som satt och pratade. Våra planer gick tyvärr i stupet i och med Saras försening, så efter några enstaka bira sa vi hejdå till Erika och åkte hem till mig. Sara har bättre sovrutiner än mig, så för första gången denna sommaren gick jag och la mig innan 00, lika bra för mig eftersom jag jobbar nästa vecka. :)
 
Idag påbörjade jag dagen med tigerpudding med Sara innan hon åkte hemåt, tvättade och sedan tillbringade jag hela eftermiddagen hos mormor. Min gudmor är nere i Göteborg, så de bjöd på middag och efterrätt vilket var jättetrevligt! Sprang förbi och matade kaninen och undslapp precis regnet - trodde jag. Precis när jag kom fram och ska låsa upp dörren insåg jag att jag inte hade nycklarna med mig. Så det var bara att vända, hämta nycklarna och sedan gå tillbaka, tur att jag hade paraply!
 
Nu tänkte jag mysa ner mig i soffan med chips, dipp och någon go film med mamma. Ska försöka få ihop bilder från Värmland som jag kan visa min Gudmor också, svårt när man har så många bilder att välja mellan... :)
 
Jag ber om ursäkt för att bloggen blivit lidande, ibland händer det för mycket för att man ska hinna uppdatera helt enkelt.

Om man som tjej vill klara sig får man bära kniv

2014-06-22 22:10:00/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (5)
Vi lär våra döttrar att skydda sig själva, men glömmer bort att lära våra söner att inte ofreda en kvinna. I vårat samhälle är man rasist när man protesterar när en invandrare antastar en. All jävla skit får mig fan att må illa.
 
Samhället tittar åt andra hållet när en ung tjej blir antastad offentligt, när hon blir upptryckt mot en vägg i centrala stan och stelnar till is. De tittar åt andra hållet när han trycker sig alldeles för nära henne medans han smeker henne och säger åt henne att följa med henne bort.
 
Vi behöver inte fler facebook grupper om att det är fel att antasta människor. Vi behöver fler människor som vågar agera och inte bara reagera. Vi behöver föräldrar som lär sina barn att aldrig skada en människa, inte föräldrar som lär sina döttrar att skydda sig själva. Om man som tjej vill klara sig får man bära kniv, säger människorna i hennes omgivning och hon faller ihop gråtandes efteråt och inte en enda jävel vill se.
 
After this fight, she'll problably never want date. Have you ever been molested? I'm talking about a grown man tryna make you go down on them. Call you names and force his self on you.
 
Jag har gått självförsvar, men det hjälper inget alls mot pistoler och knivar. Det hjälper ingenting när du fryser till is och inte kan röra dig. Och det hjälper fan inte att höra att jag borde slagit honom, att jag borde sprungit... Han borde inte ha rört mig!
 
Jag tolererar det inte. Jag tolererar inte att bli antastad, jag tolerar inte att bli kallad rasist för att jag reagerade när en invandrare antastade mig. Det handlar inte om hans hudfärg, det handlar om hans beteende.

Bläddrar igenom och minns

2014-06-22 08:56:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (12)
Jag sitter och kollar igenom gamla bilder från Värmland. Mitt fina paradis. Det enda stället som helhjärtat känns som mitt hem. Här sprang jag som barn, här lärde jag mig hur man borstar en häst och här föddes mitt enorma djurintresse.
 
Det var här jag försökte ta på grimman åt fel håll på världen mest perfekta häst, men hade den åt fel håll. Han buffade vänligt på rätt håll av grimman och när jag vände den stoppade han in mulen i grimman och tog ner huvudet så jag nådde att ta på den. När jag inte lyckades trä grimman över hans öron vinklade han dem åt mig.
 
Jag har så många fantastiska minnen ifrån Värmland, som när vi satt på gården och sjöng "vi fortsätter spela rock n roll men vi håller på att dö" med min pappa. När min dåvarande bästa vän Johanna följde med upp och bodde hos dem, och när vi åkte upp igen förra året och hyrde stuga.
 
 

Betar av min bucketlist lite i taget

2014-06-21 14:17:51/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
 
Är det någon av er läsare som fortfarande håller på med sina bucket list? Jag har delat upp min lista i "Ska göra" (111 saker kvar) och "har gjort" (57 st). Det jag har kvar är bland annat bada i en fontän, beställa efterrätt först på resturang, donera blod, inte äta snabbmat på en månad och skicka ett meddelande i en flaska (flaskpost).
 
Så när jag hakade på tumblr trenden i år med att sätta upp sommarmål, hade jag min bucketlist i åtanke. Jag har som tur är många vänner som är på mina idéer... :-) Nedan kommer hela min lista på vad jag ska göra resten utav sommaren och lite närmare förklaring:
 
1) Färga mitt hår rosa - Jasmine och jag bestämde oss för att färga håret i varsin färg, det står på min bucketlist att ha rosa hår någon gång så det kommer bli av nästa månad!
2) Skicka ett flaskmeddelande - Toivo hänger på ;-)
3) Bada i en fontän - Erika och jag har till och med bestämt datum!
4) Ha ett pyjamasparty - Om det räknas att bara en tjej kommer, har jag pyjamasparty nästa vecka ;-)
5) Feeeeeeeest!! - Party all night without stopping for sleep!
6) Klara mig utan snabbmat 1 månad
7) Lära känna en ny vän - Jag har redan lärt känna flera nya vänner denna sommaren, men vill lära känna ännu fler!
8) Picknick
9) Konsert - Inbokat, nästa månad (Lena PH, Nanne Grönvall, och Labyrint)
10) Fotografering med vänner - Inbokat, nästa månad
11) Spendera en heldag på stranden
12) Bada
13) En vecka utan sociala medier
14) Vattenkrig
15) Donera blod - i augusti när blodbussen kommer till Göteborg igen!

Mitt rum i Storgården

2014-06-18 11:39:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (14)
Istället för att få sommarlov redan 28:e maj, har alla tvåor haft två veckors praktik. Under de två veckorna valde jag att stanna på skolan och studera, samma vecka började de dock renovera mitt gamla hus. Så jag fick flytta in i det nyrenoverade Storgården, i Jonathans gamla rum (och dessförinnan, Fredriks rum). Som sagt, min skola har någon grej med att erbjuda mig mina vänners gamla rum...
 
Det är hur som helst väldigt fräscha lokaler, och det märks att det är nyrenoverat! Jag kommer direkt från ett hus med trasigt tak, hål i väggarna osv, så detta boendet är som natt och dag från mitt förra. Vi kunde utnyttja sällskapsrummet och använda kylskåpet, vardagssaker som inte alls är självklara på ett internat.
 
Jag hann inte fotografera innan jag var på G att flytta ut, så det blev lite sista minuten bilder.
 
 
 
Bild ett: Mitt rum ifrån dörren (och Oscar som sitter där med sin saftdunke)
Bild två: Mitt rum från fönstret
Bild tre: Min utsikt ifrån rummet
Bild fyra-sex: Sällskapsrummet (pentryt) och det gemensamma köket.

Eld

2014-06-17 14:30:23/Permalink/Foto - Övrigt/Kommentarer (8)
 
You look man, some people say that God ain't real
'cause they don't see how a good God can exist with all this evil in the world.
If God is real then He should stop all this evil, 'cause He's all-powerful right?
What is evil though man? It's anything that's against God.
It's anything morally bad or wrong. It's murder, rape, stealing, lying, cheating.
 
But if we want God to stop evil, do we want Him to stop it all or just a little bit of it?
If He stops us from doing evil things, what about lying, or what about our evil thoughts?
I mean, where do you stop, the murder level, the lying level, or the thinking level?
If we want Him to stop evil, we gotta be consistent, we can't just pick and choose.
That means you and I would be eliminated right? Because we think evil stuff.
If that's true, we should be eliminated!
But thanks be to God that Jesus stepped in to save us from our sin!
Christ died for all evilness!

Elia är kung över ängarna

2014-06-16 14:44:00/Permalink/Foto - Porträtt & modellande/Kommentarer (14)
 
Superfina Elia ställde upp som modell åt mig i samband med att alla bilder på mig fotograferades.
 
Jag kunde åka hem tidigt från mormor igår då jag blev avbytt under natten. Hon har inte behövt åka in till sjukhuset och är mycket piggare idag och äter, det är kvällarna som är det mest kritiska för henne. Tack för alla fina ord!

2014 är inte mitt år!

2014-06-15 20:14:01/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (15)
Jag har sagt det förut och jag säger det igen - 2014 är inte mitt år. Min fina mormor mår ännu sämre, kommer precis därifrån och ska egentligen bara hem och packa väskan för att tillbringa natten hos henne. Tack och lov för min HLR utbildning och för alla år mamma varit nära döden, jag lyckas hålla huvudet kallt mitt i paniken. Snälla mormor, var stark, du är det bästa jag har.
 
Förutom att ta hand om mormor får jag ta hand om denna lilla kissen som tillfälligt bor hos henne. Han är verkligen helt bedårande och lämnar inte hennes sida nu när hon är dålig. Förutom när jag kommer och matar honom förstås, han verkar ha accepterat mig. När vi först träffades i torsdags ville han överhuvudtaget inte komma fram från soffan, nu springer han fram och hälsar när jag kommer.  
 
 
 

Jag är kung över ängarna, springer utan keps...

2014-06-14 22:55:22/Permalink/Foto - Vitmossa/Kommentarer (12)
Jag brukar inte lägga upp mycket bilder på mig själv, men Elia fick helt fantastiska bilder på mig, vilket var jättekul. Det var dessutom utmanande att stå framför kameran, jag är van vid att gömma mig bakom den, men jag tror starkt på att det gör en till bättre fotograf att emellanåt minnas hur det känns att vara den som blir fotograferad.

Redigeringen av bilderna har jag gjort och modellen är alltså jag. ;-) Någonting som är helt otroligt är att bilderna faktiskt är fotograferade på skolan...
 

framför kameran @ vitmossa

2014-06-13 13:55:07/Permalink/Foto - Vitmossa/Kommentarer (8)
 
Elia fotograferade mig på en av ängarna i onsdags, behövde verkligen lite nya bilder på mig själv. Jag är rätt nöjd, med tanke på hur obekväm jag blir framför kameran, men vad tjock jag har blivit:p.

Med benen dinglandes utanför fönstret

2014-06-10 18:50:00/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (14)
Åh, underbara sommarkvällar, finns det något finare? Igår kväll satt jag i fönstret och dinglade med fötterna framför denna fina solnedgången med datorn. Nu ska jag skynda mig att få ihop mitt entreprenörskapsarbete som ska vara inlämnat senast 00, sedan ska jag ta mig ut och fotografera om jag hinner, vädret är verkligen helt underbart!! Spenderat hela dagen ute med Oscar varvat med pluggstunder inomhus, snart kan jag äntligen ta sommarlov, bara några dagar kvar! 
 
 
Förövrigt måste jag visa er huset jag bor i förtillfället... Jag flyttade ju ut och sedan in i ett annat hus igen under två veckor, och det är nyrenoverat och verkligen superfint(!). 
 
Edit 00:06: 23:58 var mitt arbete inlämnat, det var verkligen på håret. Hejdå entreprenörskap! Väldigt roligt arbete (jag skrev om att starta företag) men hjälp vad stressigt när man kommer på det några timmar innan deadlinen. 

Underbart sommarväder

2014-06-08 16:12:24/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (13)
 
Det känns inte som jag gör någonting annat än att visa blombilder på bloggen, ändå är det de inläggen som verkar vara mest popoulära hos er, lite lustigt det där! :)
 
Jag har fått några frågor om varför jag var inne på psykakuten, svaret är att det är mycket i mitt liv som har hänt under väldigt många år som jag aldrig har bearbetat. Det resulterar i att allting ligger under ytan och puttrar, och nu har jag tagit bort kastrullen och vattnet kokar över... En liten del av historien, och en utbrytande faktor, var att jag klippte kontakten med mitt ex för två veckor sedan. Jag var även utbränd 2012 och börjar närma mig väggen återigen vilket tillsammans med ev. borderline försvårar allting ytterligare.
 
Idag har jag trots allt haft en väldigt bra dag, jag har tvättat och suttit ute i solen några timmar. Helt fantastiskt med sommar. :)

Bilder från skolan 2012-2013

2014-06-08 01:26:25/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
Under detta året finns det ett väldigt begränsat utbud av bilder, eftersom jag gick in i väggen och knappt var på skolan någonting. Jag har facebook album där jag lagt upp i stort sett alla bilder jag tagit under åren på skolan, i albumet från ettan har jag 768 bilder, men från detta året har jag bara 261.
 

Bilder från skolan 2011-2012

2014-06-06 17:16:21/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (14)
Tänk att jag har gått på denna skolan i tre år. Nu räknas jag officiellt som trea (äntligen!) och ser fram emot mitt sista år på skolan. Det känns helt galet att jag om ett år tar studenten, och att jag egentligen skulle tagit den i år. Det firar vi med att gå igenom arkivet, har otroligt mycket bilder från min tid här, men vi börjar med bilder från ettan, dvs 2011-2012.


Och jag försvinner in i minnen till en värld av misär

2014-06-05 17:04:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (2)
Hej alla fina bloggläsare!
 
Den senaste tiden har uppdateringen blivit allt sämre och handlat mest om min psykiska ohälsa, men eftersom bloggen inte bara handlar om foto utan även om mitt liv så vill jag inte undanhålla informationen. Tvärtom tror jag det är bra att våga prata öppet om hur dåligt man mår.
 
Jag var som sagt på psykakuten i tisdags och kom hem med antidepressiva och två lugnande mediciner. I tisdags tog jag en av tabletterna vid 15:00, och blev fruktansvärt hyperaktiv. Jag slängde mig upp på stolar, fönsterbrädan, låg på fönsterbrädan med halva kroppen utanför fönstret och pratade med Oscar (tur att jag bor på första våningen), hoppade i sängen och skuttade omkring. Visserligen har jag otroligt svårt att sitta still i vanliga fall, men så hyper är jag inte.
 
Men ingenting varar förevigt, så 17:00 - 22:00 sov jag som en stock tills Oscar väckte mig. Gick och la mig vid 01:00 igen och sov tills Oscar väckte mig vid 08:00. Därefter gick jag omkring som en zombie hela dagen och ansträngde mig för att inte somna ståendes medans ögonen gick i kors. Balansen var helt rubbad och jag kom på mig själv med att blunda stup i kvarten. Trots det lyckades jag hålla mig vaken tills eftermiddagen då jag fick 1-2 timmar sömn innan jag vaknade med andan i halsen och slog Oscar. Jag flög upp skitförbannad över att han inte förstod att det var middag (jag drömde att jag missade middagen och var jättearg över att Oscar inte ville dra och äta).
 
Jag som hade taggat att umgås med Toivo var så seg att han åkte hem efter en halvtimme igår. Idag har jag mått rätt bra men jag har inte tagit mina tabletter än och fasar lite över det. Usch!
 
Jag är motståndare till såkallade lyckopiller, jag anser att dagens läkare är för snabba med att medicinera oss. Vi tar medicin för allting men förtränger varför. Men när läkaren säger att han hade lagt in en på psyket om man inte hade trivts på skolan så biter man ihop och äter sina piller. Hur negativt det än är att jag är levande begravd och drömmer mardrömmar, så håller jag mitt humör i schack. Mina aggressionsproblem försvinner helt och hållet. Det borde ju vara positivt.
 
Ni som har erfarenhet av antidepressiva och lugnande, hur funkar de på er? Hade ni också det såhär i början?
 

Psykakuten

2014-06-03 14:15:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (13)
Igår spenderade jag alldeles för många timmar på psykakuten i Göteborg, någonting jag aldrig i mitt liv trodde att jag skulle göra. Det var en rätt läskig känsla. 
 
Jag antecknade lite på mobilen igår när jag satt på psyket:
 
Tjejen framför mig verkar vara i min ålder och småpratar med sin pappa. De är lika varandra, och jag tänker att hon iallafall har sin pappa där i väntrummet. Väntrummet är trevligt inrett, ljusa gardiner och väggar, svarta och sköna fotöljer, nästan alla stolar är fulla. Östra psyk... Det enda som skiljer oss från allmänheten är de blå banden på våra handleder, våra dystra uppsyner (fast hade jag sett dem på stan hade jag aldrig gissat att de mår skit). En fikadel med kaffe, vatten och varm choklad finns. Under mina timmar har de fyllt på med mackor två gånger. Jag börjar bli trött på att vänta, några som kom efter mig har redan åkt hem igen. Men betyder det att jag gjorde rätt i att åka in? Borde jag stannat hemma? Oron är snanare trötthet och rastlöshet nu. Under mina timmar kommer det en ung tjej, smal som en pinne, som de vill väga, ett arabiskt par som kedjeröker på uteplatsen i flera timmarmen också en ung tjej som kommer med ambulans. 
 
En man i 30 års åldern anländer med polis och går liksom ambulanstjejen före oss andra i kön. Så jag väntar, sitter på den svarta stolen, pillar på armbandet och väntar och väntar och väntar. Jag har suttit här i 5 h och får inte gå ut och handla, för det är snart min tur. Det var åtminstone vad dem sa för två timmar sedan. Nu börjar jag undra hur länge jag ska sitta här."
 
När jag hade skrivit den sista meningen så blev jag inkallad till läkare. Efter en timmes samtal bestämde han sig för att skicka en remiss till min läkare, och skicka hem mig med två olika sorters piller (ett lugnande och ångestdämpande, och ett lugnande och sömndrivande) samt antidepressiva droppar. Han sa att eftersom jag trivs på skolan så ville han inte lägga in mig utan det är bättre att jag stannar i miljön jag trivs med.
 
För att lätta upp det trista inlägget lite slänger jag in tre studentbilder!