En smak av sommaren

2014-07-14 19:38:17/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (45)
 
Lite sommarbilder från förra året, i brist på tillfälle att fotograferas.
 
Är ni också medlemmar i facebook grupper där saker bortskänkes? Om man har någonting man vill bli av med är det bara att lägga upp bild i tråden, så kan folk kommentera om dem vill ha prylen - och så möter man upp varandra någonstans och lämnar allting. Erika har stor brist på galgar, så när jag såg en bortskänkes annons med galgar ringde jag upp henne direkt - så idag var vi och hämtade en påse med drygt 20-25 galgar som vi delade upp mellan oss.
 
Praktiskt, billigt och framför allt miljövänligt. Jag har skänkt bort några prynader via den sidan innan, idag ska jag börja fotografera kläder och annat som ska bort, så förhoppningsvis blir jag av med lite saker nu!

Slottskogen - porträtt & djurfoto

2014-07-12 17:06:37/Permalink/Foto - Göteborg/Kommentarer (19)
 
Bildbomb från Slottskogen, imorgon kickar jobbet igång igen så jag njuter av Göteborgs fantastiska väder ute med en bra bok i solen. Helt underbart!
 
Tidigare bilder ifrån denna fotograferingen: 1 | 2

Ibland undrar man

2014-07-11 00:01:07/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
 
Min boendesituation ser lite annorlunda ut jämfört med många i min ålder - jag bor på internat ute i herrgårdsmiljö och studerar djurvård. Det är verkligen fantastiskt att bo på internat, man har alltid någon att umgås med och är vän med alla grannar. På helger och lov bor jag hemma hos min mamma, för det första har jag inte råd att betala hyra eftersom jag studerar, och för det andra kostar internatet några tusen i månaden, så det är ett självklart val att bo hemma fortfarande. Det är verkligen underbart att bo i Göteborg också, jag har så fina grannar som gärna stannar och pratar en stund. Allt ifrån en kvinna som älskar loppisar och ofta kommer hem med jättefina loppisfynd, till en turkisk kvinna som kom till oss spontant med bröd hon lagat. Dessutom har jag en granne i min ålder, Daniel, som jag lärde känna på internet. Det kom som en chock när vi insåg att vi bodde på samma gård, så ibland försöker vi träffas och umgås. Igår satt vi ute och tjötade och tog en promenad i det fantastiska kvällsvädret.
 
Dessutom måste jag berätta en rolig sak, för ett tag sedan hade mina grannar gårdsfest. Min mamma och jag var väldigt förvånade över hur lugna dem var, de hade inte på hög musik och det gapades ingenting alls. Det tog inte lång stund innan musiken tystnade helt. Idag fick vi reda på orsaken... En annan granne hade kommit ut och hotat med att ringa polisen! Nu snackar vi om ett 20-30 tal vuxna som sitter ute, lyssnar på musik (inte högt nog för att det ska höras in) och äter middag. En vuxen hade tydligen pissat på gården (det hände en gång, sedan gick alla in till festfixaren och pissade), och då hade grannen blivit jättearg, kommit ut skrikandes och hotat med polisen. Så sorgligt, jag kan förstå om festen spårar ur, men lite förståelse kan man väl ha över att en granne har fest kan man väl ha? Speciellt eftersom alla på gården faktiskt var inbjudna på festen.

Djuren har det bra i vattnet

2014-07-10 13:49:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (13)
I förrgår åkte jag och Erika till Slottskogen, stackaren beställde en hamburgare i parken som dem värmde åt henne, så den smakade bara vatten. Vi hade det väldigt trevligt trots regnet och åskan som kom i omgångar. Jag åkte hem och lämnade kameran (som jag fick ha under t-shirten) och därefter sprang vi runt i regnet och hade vattenkrig. Jag var helt dygnsur när jag kom hem, skorna har fortfarande inte torkat!
 
Igår missade jag mitt möte totalt, så nu ska jag snart springa iväg till spårvagnen så jag inte missar det idag igen. Jag måste verkligen bolla med någon, och imorgon kickar jobbet igång igen. Jag är så fruktansvärt nervös över vad dem kommer säga, men försöker tänka positivt. Oavsett hur mötet går så har jag tagit ett steg i rätt riktning.
 

Inredningsdetaljer

2014-07-08 21:54:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (6)
 
Två detaljbilder från mitt rum. Jag har pimpat skrivbordet med vänstercitat som jag kan titta på när jag sitter vid datorn, haha.

"Du kommer bli en bra mamma"

2014-07-08 10:32:00/Permalink/Foto - Övrigt/Kommentarer (2)
 
En av de finaste komplimanger en kvinna kan få är onekligen; "du skulle/kommer bli en bra mamma". En vacker dag sitter jag där med graviditetstestet och mitt plus, och får uppleva allt med en graviditet; de första symtomen på graviditet, gå ut med nyheten, se magen växa, känna barnet sparka och tillslut få äran att hålla mitt nyfödda barn i mina armar. Få äran att titta på någon som jag älskar mest av allt, som vet hur mitt hjärta låter från insidan...

Med hjärtat fyllt av ljus, sedan dagen du kom

2014-07-07 10:20:13/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (3)
 
And we can laugh as we both pretend, that we're not in love and that we're just good friends

Positiv överraskning

2014-07-06 18:54:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (11)
 
Vilken överraskning jag fick på min långpromenad i Slottskogen förut! "Haha det såg ut som en ko! Vänta... Det är en ko?" Hästarna är nerflyttade till en annan hage och två kvigor går där istället?! Jag gissar på att det är temporärt, dem är inte dräktiga heller så de är inte där för avel (om dem inte insemineras i höst då). Hur som helst en trevlig överraskning. :)
 
Inatt fick jag ett telefonsamtal som gör mitt val ännu svårare. Han är den största anledningen till att jag tvekar, det kommer göra fruktansvärt ont och att höra honom måla upp det valet som det värsta som kan hända honom... Det får mig att känna skuld över att jag överväger det. Men ingenting är bestämt ännu, jag ska på möte och diskutera detta noggrant med människor insatta i detta! Antingen följer jag mitt hjärta och stannar hos honom, eller så gör jag det som vore mest förnuftigt...

Sjunde jobbdagen i rad avklarad

2014-07-06 01:33:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (5)
 
Nu är sommarjobbet på Partille cup över, efter en lång och jobbig arbetsdag. Det var lite rörigt med bortglömda saker, hissproblem och containerproblem (överfull till max) men allting löste sig relativt smidigt iallafall tillslut. Jag måste tillbaka till jobbet på måndag morgon en kort sväng, men sen är jag ledig tills fredag innan Gothia cup sätter igång. En negativ aspekt med Partille cup är att man jobbar två korta pass per dag sju dagar i rad. Så oavsett om du har korta pass och lite att göra ena dagen, så är du rejält seg de sista dagarna. Dessutom orkar man inte göra någonting speciellt mellan arbetspassen.
 
Förövrigt lovade jag er en bild på min fula arbetströja, jag får ta bild på den imorgon och visa. Vem kom på idén att ha lila t-shirtar med enormt tryck på både baksidan och framsidan? = Kommer inte kunna använda tröjan om jag inte har huvtröja över eller som myskläder.

It's so hard to say But I've gotta do what's best for me

2014-07-04 22:43:47/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
 
Det är eventuellt stora förändringar på gång i mitt liv och det skrämmer mig. Än så länge vet jag inte ens om det är möjligt, jag undersöker allting närmare, skriver listor med nack- och fördelar och ska efter helgen på ett möte angående detta. Efter månaders funderande har jag kommit fram till att jag verkligen vill detta innerst inne och att det är det bästa för mig i längden.
 
Snälla, håll tummarna för mig att det är möjligt att göra detta. Jag har oddsen emot mig, men jag hoppas innerligt att det kommer gå.
 
 
 

6:e arbetsdagen i rad...

2014-07-04 00:42:01/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (4)
Hallå!
 
Idag har jag ingen fredagskänsla alls, jobbar sista dagen imorgon vilket kommer bli ett helvete. Sista dagen är alltid värst, eftersom det är sista dagen och alla lagen ska åka hem. Har gått och fasat för det hela veckan så hoppas verkligen allting flyter på bra och att det inte tar alldeles för många timmar. Imorgon lovar jag att ni ska få se min superfula jobbtröja också.
 
Det flyter på bra på jobbet annars, inte mycket att göra alls och alla är verkligen änglar på jobbet. Sprang på en gammal vän, Christian, en av dagarna vilket var väldigt trevligt. Han arbetade visst på en skola i närheten med samma yrke i år. Vi umgicks när jag var i 14 års åldern, därefter hade vi några tuffa år och det är först nu vi träffades för någon vecka sedan och umgicks, det flöt på väldigt fint faktiskt och kändes inte awkward alls. Så det var kul att springa på honom.
 
Jag fick även reda på att en av mina kollegor jobbade på min gamla grundskola förra året, haha.Till saken hör att min mamma i två år varit väldigt ivrig om att jag ska söka arbete där under cuperna. Arbetskollegan beskrev skolan som; "jätteläskigt att gå där själv" "ett mentalsjukhus" "känsla av att vara förföljd" och jag kunde inte låta bli att börja skratta. Så många gånger som vi elever gnällde över att det kändes som att gå på ett mentalsjukhus! Min mamma utbrast efter samtalet, "nej ett mentalsjukhus kan jag ju inte skicka dig till..." "Det har du redan gjort, i nio år..."
 
Jag måste också berätta, jag deltog i en fototävling på ett forum under junimånad. Hade glömt av att jag bidrog, så när jag såg att julitråden var uppe blev jag väldigt besviken över att jag inte skickat in mitt bidrag. Tills idag, när jag fick ett mejl, "du har väl sett att du vann?" Såå glad! Jag kommer representera hela forumet med den bilden i den stora iFokus Djurfoto tävlingen, och fick mycket beröm för bilden.
 
 

Valpmys

2014-07-01 14:50:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (5)
Nyss hemkommen från några timmar i stan med Jasmine, snart dags att åka på jobb igen. Det var ungdomar från "Göteborgs kultur" som hade i uppdrag att liva upp stadsdelen, som uppträdde i vallgraven utanför Nordstan. Sådant ser man inte alla dagar precis, de var väldigt bra på att sjunga också :)
 
 
Jasmines lilla hundvalp följde med också, vilket charmtroll hon är! Det märktes absolut inte att det var första gången hon träffade mig, hon hälsade glatt och lät mig bära omkring på henne helt obrytt. Skönt med en stabil hundvalp som klarar stadsmiljön, men vi får väl se hur hon blir när hon är äldre :) Behöver dem någonsin hundvakt så vet dem vart jag finns... ;) Nu dröjer det till augusti innan vi ses igen så det var skönt att bara strosa omkring i stan med Jasmine och gosa med hundvalpen.