Barnfoto - Detaljbilder

2013-05-21 20:14:03/Permalink/Foto - Barn/Kommentarer (26)
 
Ett annat bildinlägg från fotograferingen med Alina hittar ni här.

Hur behåller man sina bloggläsare?

2013-05-20 14:53:45/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (10)
Som medarbetare på ett bloggforum får jag ofta frågor som, "hur behåller man sina läsare?" eller "jag vill ha fler läsare - men hur gör jag?" så i detta blogginlägget ska jag ta upp några tips som förhoppningsvis kommer vara användbara.
 
Uppdatera regelbundet
Man brukar ha tre inlägg per dag som riktlinje när man bloggar, men huvudsaken är att det sker dagligen. Bestäm hur många inlägg om dagen du vill publicera. Vissa uppdaterar tillexempel bara en gång om dagen, medans andra vill uppdatera mycket oftare.
 
Skriv inte för långa eller för korta inlägg
Bloggar som använder långa texter utan radbrytningar och nya stycken förlorar ofta mycket läsare eftersom det blir för jobbigt att läsa. För korta inlägg kan vara bra om du har en röd tråd, men uppdatera aldrig bara för att skriva att du ska gå ut och rasta hunden.
 
Sprid ut inläggen
Istället för att posta dagens tre inlägg på förmiddagen, så publicera ett på morgonen, eftermiddagen och kvällen. Då ökar även chansen att dina bloggläsare återkommer fler gånger per dag och har någonting att kommentera.
 
Vilken inriktning har din blogg?
Det är viktigt att bestämma sig för vad man har för inredning på sin blogg. Ska bloggen handla om träning, vardagslivet, foto eller ditt/dina husdjur? Genom at bestämma tema är det lättare att få bloggläsare som är intresserade av din bloggkategori.
 
Vid uppladdning av bilder, välj ut några ur samma bildserie
Står modellen i samma klädsel och ställning men med olika miner? Välj då ut 1-3 bilder på modellen från det tillfället, istället för att ta alla 20 bilder, då det blir väldigt lite variation.
 
Blogga bara om du har blogginspiration!
Det ska vara kul att blogga och inget tvång, så känn dig inte tvungen att uppdatera om du inte har någonting att skriva om. Hellre ett fåtal välskrivna inlägg än många slarviga.
 
Om du måste sprida runt att du har en frågestund i folks kommentar, låt bli att ha den
Då är intresset uppenbarligen inte tillräckigt stort och du har i princip bara tjatat till dig frågor.
 
Använd vanligt internetvett
Var beredd på att din blogg är synlig för alla som har internet, om de hittar din blogg. Dina inlägg försvinner aldrig, så har du bråkat med en kompis så tänk innan du publicerar någonting om det på bloggen då det kan förvärra mycket. Det är även tråkigt med för mycket gnäll på en blogg.
 
Ha positiv attityd
Vi alla har dagar då vi mår dåligt och livet inte är på topp, men ta vara på de positiva tillfällena! Det är roligare att läsa en blogg med positiv agenda än en bloggare som alltid är negativa och gnäller om allt från vardagen till hur tråkigt hen har.

Barnfoto - Alina

2013-05-19 16:07:24/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (7)
Min brorsdotter Alina fick agera fotomodell igår kväll när jag och mamma var barnakt åt sötnosen!
 

fan vad alla jagar mig, alltid är det nåt på gång

2013-05-13 22:50:14/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (4)
 
Hur fan ska man bedriva en fotoblogg när man inte vill ta i sin kamera? När man inte ens vill lämna sin säng ens för att göra någonting man älskar - gå ut och fotografera. När man vaknar på morgonen och har sån ångest att man inte kan göra något vettigt av dagen. I slutet av dagen, när bröstet värker och jag har svårt att andas, när jag måste påminna mig själv om att andas för jag märker inte att jag tappar andan. När jag ramlar ihop på golvet påväg till toaletten för att benen inte längre bär mig. När jag måste krypa för jag kommer inte upp på fötterna igen. När dödsångesten gör sig påmind och tvångstankarna kryper i mig.
 
Då känner jag mig faktiskt ganska värdelös. Allt gör ont.
 
Jag träffade Carro idag, det är det enda vettiga jag har gjort. Vi satt och pratade en stund, kändes bra. Lyckades glömma allting för en stund. Vi har inte träffats sedan i höstas trots att vi går i samma klass. Eller gick, nu har de ju slängt ut mig ur klassen. Nu ska jag gå och lägga mig, ska upp innan sex... Kommer inte somna, det gör jag aldrig.
 

Lamm

2013-05-13 16:29:49/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (15)

Jag går i döden för dig för du är min bästa vän.

2013-05-11 23:36:39/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (7)
Sådärja... Nu har jag ägnat några timmar åt att rensa på datorn, har nyss gett mig för kvällen. 1 110 objekt, 775 MB är borttaget! Det får räcka för en stund. ;) Har dessutom hunnit se på ishockey VM, Sverige - Slovenien, 2-0. Skönt med svensk seger, såklart! Dock kändes det aldrig som att Slovenien hade en chans och jag tycker ärligt talat mest det påminner om att de ska tappa eller slänga iväg sina klubbor hela tiden.. Nåja! På tisdag är det dags för Sverige att möta Norge, blir spännande! :)
 
 
Jag har inte berättat det på bloggen, men jag har tre fantastiska livvakter! Crille, Emil & E. ;) Idag har Emil och E varit tillsammans i 1 ½ år. Inte så lång tid med tanke på att de kommer hålla ihop hela livet, men ändå. Grattis grabbar! De har redan lägenhet, hundar, hus och är förlovade och sambos. Varför ta det lugnt när man är nykär...? ;) Det förlorar sin mening att ha livvakter om man visar bilder på dem, så ni får nöja er med denna gulliga bild jag hittade på tumblr på två lejonhannar hehe. Mina grabbar är dock sötare än lejonen, haha! Såna här stunder är jag faktiskt jävligt glad att E bara är mitt ex, för jag ser hur lycklig Emil gör honom.

Datorn laggar

2013-05-11 14:11:40/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (3)
God eftermiddag!
 
Jag är inte den som ber om ursäkt för dålig uppdatering, så jag kommer inte göra det heller. Men ni kan få en förklaring; min dator segar något fruktansvärt. Den laggar heela tiden! Kan inte ha mer än enstaka flikar uppe utan att hela datorn hänger sig, spotify laggar för fullt också. Uppenbarligen har alla bilder som tillkommit på senare i tid gjort sitt på min redan fulla dator. Håller på för fullt att slänga över alla bilder på skivor, men jag har tusentals bilder så det går inte fort. I början tog det flera timmar att bränna en skiva för att datorn var så seg, galet! Nu går det åtminstone snabbare.
 
Nu ska jag sätta mig och försöka få ordning på datorn. Vi hörs sedan!
Dock var datorn way more full innan jag överhuvudtaget började rensa.. Nu har jag fått bort typ 20 GB. Men 40,4 och 2,07 GB kvar känns lite väl lite så jag måste verkligen rensa. Synd att det är så jävla tråkigt!

Körsbärsträd

2013-05-10 10:59:00/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (35)
 
Om jag inte misstar mig ska väl etta vara ett körsbärsträd? Hur som helst är de så jävla fina, så det är helt okej att bloggvärlden svämmar över lite med bilder på träden just nu.
 
Idag har jag bara hunnit lämna Ruby, men det är så otroligt fint väder så jag funderar på att gå ut på en långpromenad och fotografera lite. Sedan ska jag svänga förbi mormor för det var allt för länge sedan.

Ruby

2013-05-09 06:19:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (20)
 
Den här sötnosen är jag hundvakt åt sedan igår! Det är min tjejkompis som äger henne, men på senare tid har jag lånat hem Ruby allt oftare eftersom både mamma och jag har kärat ner oss i henne. Inte så konstigt eller hur? ;) Ska troligen ha henne tills ikväll, annars lämnar jag henne imorgon eftermiddag.
 
Bilderna är från våran kvällspromenad igår kväll. Jag tycker bilderna där hon sitter på stolen är så otroligt gulliga! Som att hon är på hund afternoon tea. ;) Eller vad tycker ni? :)
 
tidsinställt inlägg

I've been a mess since you stayed

2013-05-08 13:05:00/Permalink/Foto - Blommor/Kommentarer (7)
 
- Förövrigt vill jag bara tacka er alla för era fantastiskt fina kommentarer! Så otroligt kul att blogga och få tillfälle att dela med sig av bilderna, och få så mycket respons! Jag var även med i blogg.se synas igår kväll, och fick runt 450 unika besökare och mot 700 sidvisningar. Så kul!! Jag hoppas ni stannar.
 
Idag måste jag skriva lite artiklar till forumen och skicka iväg lite viktiga mejl. Jag ska även sätta mig ner och skriva ett blogginlägg med bloggtips! Förutom det kanske min storebror kommer förbi med sin dotter, som jag ännu inte träffat. Flickan är snart ett halvår, hög tid att jag får träffat henne nu! Nu ska jag dock till ICA och köpa sallad :)

Skäggagamer

2013-05-08 07:50:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (5)

du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen

2013-05-07 15:22:01/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (27)
 
 
Det är såna här stunder jag blir påmind om att jag måste kämpa. När solen står högt på himlen, när det är varmt, när vi kastat våra jackor och gräset börjar bli grönt. När blommorna dyker upp ur jorden och visar att det alltid går att växa. Går det inte detta året så går det nästa gång du planterar. Min bästa vän sa en gång att han älskar att plantera eftersom han gillar känslan, att skapa ett liv. Livet är lite som en blomma, om man har tålamod med mig, så blommar jag ut.
 
Men det här fina vädret påminner mig mest om att tiden springer iväg och vi är upptagna med att planera våra liv istället för att leva. Den här tiden för 2 år sedan, frågade en vän mig om vi kunde träffas. Och jag tittade i min almenacka och sa, "nej, men vi kan ses i augusti, då har jag tid."  Idag bestämmer jag när jag ska träffa folk samma dag eller max en kort period i förväg. Jag har för fullt upp med att leva och njuta för att planera sönder mitt liv. Jag är övertygad om att det hjälpt för mig, att släppa kontrollen. Jag äger inte ens en almenacka i år och det känns förvånansvärt bra. Dock har jag missat lite saker pågrund av det, som typ cortegen i Göteborg.
 
Jag fick ett panikångest anfall från helvetet igår. De börjar komma oftare och oftare nu. Jobbigt som fan.

Försöksgrisar

2013-05-06 19:41:29/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (19)
Jodå, det här är faktiskt försöksgrisar. Alla har det inte fruktansvärt dåligt och lider, dessa ser ganska lyckliga ut, tycker ni inte? Som har rätt att gå in och ut som dem själva vill. De bor på min skola tills det är dags för slakt, alltså utför inte min skola försöken.
 

Kosläpp #1

2013-05-05 14:30:25/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (54)
 
åh jag älskar kosläpp. glädjen när de får släppas ut efter ett drygt halvår inomhus, springer omkring i hagen, gör små glädjeskutt men framförallt, stångas med varandra i friheten igen. strax över 5000 kom och tittade på kosläppet i år.

Kosläpp på skolan

2013-05-04 17:03:33/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (13)
Fyfan, känner mig helt färdig! Efter fem timmars sömn bar det av till skolan för att gå på kosläpp. Tänkte blogga imorse, men hann inte för det var så mycket annat att hinna med. Väldigt trevlig dag iallafall med runt 3/5000 åskådare, jättekul att kosläpp har blivit så populärt. :) Pratade med lite lärare, hjälpte massor med människor att hitta till grisarna och hästarna, och förklarade vart korna skulle släppas... Jag har rabblat det så mycket att jag är glad att jag slipper höra, "men du, vart är grisarna?" på ett år.
 
Är hundvakt för tillfället åt Ruby, som blivit en stor favorit hos mamma och mig. Kanske visar någon bild på henne sedan, nu ska jag dock fortsätta redigera bilderna så ni kan få se dem någon gång!
 

Botaniska trädgården

2013-05-03 17:23:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (27)
 
Idag har jag gjort så trista grejer att rabbla upp, som att städa och tvätta, plocka gräs till kaninerna. Jag skulle träffat Johanna men hon avbokade i sista minuten för att hon inte hade lust. Så jag ska åka och träffa Amela nu istället. Imorgon blir det kosläpp! :)
 
Förövrigt fick jag en ny dator förra veckan som helt slutat att starta, fruktansvärt irriterande. Datorer hatar verkligen mig. Denna dator är skitjobbig att blogga ifrån för den hänger hela tiden.. Vi får yttligare en ny dator nästa vecka, hoppas att den funkar bättre!

Gröna fingrar

2013-05-03 12:31:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (12)
 
Här kommer några bilder på min pappas planteringsobjekt, haha. Han planterar bland annat spanska tomater och liknande.

SEGER!!! Rhode Island legaliserar gayäktenskap

2013-05-03 00:48:00/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (7)
 
Jag brinner för mycket här i livet, bland annat den mänskliga rättigheten att få definera sig hur man vill, och komma ifrån könsrollerna som vi har i samhället. Jag tror på att tillhöra det kön man hör till - oavsett om man är det kroppsligt. Jag tror på att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, även om jag inte anser mig vara feminist. Dessutom tror jag på att vi måste öppna ögonen, se köttindustrin i vitögat och möta obehagliga sanningar om hur djuren har det. Att välja ekologiska produkter och vara rädda om våran jord, för det är den enda vi har.
 
Yttligare en sak jag brinner för är HBT världen. Året är 2013 och vi har fortfarande inte rätt att älska någon av samma kön, i hela världen. Någonting jag är otroligt tacksam att folk kämpar för. För visst är de flesta av oss överrens om att gayäktenskap egentligen inte är någon big deal? Det är kärlek. Personligen ser jag hellre kärleken och banden, än att stirra mig blind på vilket kön parterna har. Det går inte att välja vem man blir kär i.
 
För mig är det även viktigt att minnas att Sverige en gång inte tillät homosexualitet. Men vi kämpade, och vi vann. Idag är Sverige ett land med flest bisexuella i världen, och även om fördomarna finns så har vi den mänskliga rättigheten att ingå i äktenskap tillsammanas med våran partner, oavsett vilket kön hen har. Tyvärr har inte alla länder den möjligheten, och jag anser att hela världen måste ta sitt ansvar, ställa sig upp och säga att det inte är okej. Kärlek är kärlek.
 
Idag tillåter Rhode Island gayäktenskap. En stor seger för alla hbt-människor, främst i Rhode Island givetvis. Det är den tionde staten i U.S som tillåter det, och därmed har alla stater i New England legaliserat gayäktenskap.
 
Även Frankrike och New Zeeland har legaliserat gayäktenskap i år.

Majorna

2013-05-02 16:05:06/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (29)
Var på promenad i Majorna för någon dag sedan och passade på att fotografera lite graffiti! Himla söta, älskar verkligen grafitti när de vet vad de gör, som i detta fallet.
 
 

And this world is lost in fire, and the flames are reaching higher

2013-05-01 00:40:00/Permalink/Mitt liv 2013/Kommentarer (40)
 
 
Några detaljbilder ifrån pappas hus. Tyckte flaskan var så otroligt fin! :)