1:a advent

2014-11-30 15:27:00/Permalink/Foto - Högtider/Kommentarer (18)
 
Julmusiken är igång sedan igår och julpyntet är äntligen uppe, det enda som fattas är lite juldukar och adventsstjärnan, men det får komma inom sinom tid.
 
Idag är det nytt kyrkår så på morgonen var jag i kyrkan och firade in första advent. Mysig tradition när det närmar sig jul att sätta sig i en full kyrka och prisa Gud tillsammans. Julen handlar trots allt om Jesus egentligen.

Julpyntandet har officiellt startat

2014-11-29 15:12:00/Permalink/Foto - Högtider/Kommentarer (8)
 
Nu börjar julpyntet åka upp här hemma, här är en snabbtitt! Har ni börjat julpynta ännu?

Kalv

2014-11-28 17:32:17/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (5)

En kalv sovandes i famnen vid bandagering

2014-11-27 19:24:08/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (14)
Idag ägnade jag eftermiddagen i djurstallarna, först ut var ungdjuren som vi fick öva på att flytta, samt hålla fast i nosen (som när man bremsar hästar ungefär). Jag blev biten och nästan liggandes av en ko i just ungdjursstallet på skolan, så jag håller mig numera på avstånd, det var tillräckligt jobbigt att ens vara i byggnaden. Därefter gick vi vidare till nästa ladugård och bandagerade kalvar. Jag hann med ett liggande bandage, resten av tiden satt jag och höll i en kalv, som somnade med huvudet i min famn medan min klasskompis bandagerade. Så otroligt mysigt! Våra klasskompisar som läser en annan kurs trodde att vi hade gett kalvarna (speciellt min) lugnande eftersom de låg så stilla, men icke! 
 
Kommer ni förresten ihåg den lilla charmiga kalven, som ni såg här? Den har blivit stor och kom och försökte sno lite uppmärksamhet av mig när jag satt i boxen med den andra kalven. ;-) 
 
Därefter gick vi till fårstallarna och stod och pratade om får, ett lamm är skadat i ögonen (skitvidrigt för mig och min ögonfobi) som antagligen är en förlossningskada, men den lider inte alls av det, mest för att vi skulle få se hur det ser ut. :) 
 
 

Lammungar

2014-11-26 13:07:00/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (13)
 
Tog en kvällspromenad till fårhuset och fotograferade lammen igår.

Dimma

2014-11-25 18:42:34/Permalink/Foto - Macro/Kommentarer (9)
 
Underbar dimma som legat i luften hela dagen, blev en kort promenad precis innan solen gick ner för att fotografera den, och därefter en fotografering i fårhuset, men de bilderna får ni imorgon. 

Tillbaka blickar i tiden som flydde för snabbt

2014-11-23 19:58:41/Permalink/Foto - Natur & landskap/Kommentarer (6)
Jag började blogga sedan 2008, sedan dess har jag haft otaliga bloggar som mestadels riktat in sig på mitt liv, medans denna bloggen mer handlar om fotografering. Nu har jag startat en ny blogg som kommer fungera som dagbok där jag öser ur mig allt, den är lösenordsskyddad och den enda som har lösenordet är min pojkvän. I den samlar jag ihop allting, dels skriver jag dagbok om vad som händer i mitt liv just nu, och dels samlar jag ihop alla blogginlägg från mina tidigare bloggar och publicerar på nytt under olika kategorier.
 
Så idag har jag ägnat stor tid åt att titta igenom gamla bilder och publicera i bloggen. Bland annat min första systerdotters två års kalas, ena systerdotters första jul och några resor. Det kommer bli skitkul att se tillbaka på när allting är samlat på samma ställe! :)
 
De två vinter bilderna är från 2011, medans den sista bilden är tagen 2008 med en skruttig digitalkamera.
 
 

Ny och gammal vattenredigering

2014-11-22 17:24:00/Permalink/Övrigt/Kommentarer (9)
 
Redigerade två gamla vattenbilder, nya redigeringen är alltså till höger (>) :) Vad tycker ni?
 
Stoppa mobbning, krossa rasism
Slå ett slag för frihet, slå ett till för kärlek!
Hemlösheten ökar från stad till stad
Kriminaliteten och droger bara tar och tar
Liv efter liv, ni förstår vår framtid
Till alla som tagits för tidigt, vila i frid!!
Till alla som gett upp, alla som är svikna
Alla som är vilsna, sårade, besvikna
Du har ett liv, bara ett liv
Du bestämmer, du har bara ett liv

När du rider ut din storm i väntan på soluppgång
Håll ut nu, du ska bli fri!
När du inte orkar kämpa mer, när skuggorna blir fler och fler
Håll ut nu, du ska bli fri!

Hundvalp

2014-11-20 19:54:16/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (12)
 
Bästa vännens hundvalp i somras.
 
Det här är tråkigaste årstiden att vara fotointresserad... Det blir mörkt innan man slutat skolan och får man äntligen tillfälle att ta sig ut så regnar det självklart istället. 

Ladugårdshäng med nötkreaturen

2014-11-19 19:37:47/Permalink/Foto - Tama djur/Kommentarer (3)
 
Äntligen kommit över minneskortet med bilderna från ladugården igen! 
 
Andra bilder från fototillfället 1 | 2  | 3

Välkommen hem, Johanna

2014-11-16 18:23:36/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (8)
"Hej.
 
Jag hoppas allting är bra med dig, tänkte bara säga att jag saknar dig jätte mycket. Har det hänt något kul sedan vi bröt kontakten? Är saker fortfarande detsamma? Önskar du att vi aldrig hade mötts idag?
 
Jag jobbade i somras, som vanligt, på samma gamla ställe, och jag röstade på Vänsterpartiet i alla val precis som jag sa. Vad röstade du på i vårat första val? Har du också lämnat gamla värderingar bakom dig och tänkt om, eller är du en av de 13 % jag idag arbetar emot starkare än tidigare? Livet börjar räta upp sig. Jag vet inte ens om du minns mig idag, men jag tänker på dig titt som tätt, som när jag går förbi ditt hus, bor du ens kvar idag?
 
Jag har en ny pojkvän nu. Han är det finaste som finns och jag har inte gjort det officiellt, även om mina närmsta vänner misstänker det. Det är så självklart att det är vi så jag har aldrig brytt mig om att säga det. Han ville träffa någon av mina närmsta vänner. Det hade varit du, men du valde att gå...
 
Du behöver ingen att hålla i handen längre, ingen som behöver backa varje beslut du tar, ingen som alltid är där, ingen som är där och tröstar no matter what.
 
Du är starkare nu. Du är också en förrädare nu. Hur kan man spotta på någon som gjort så mycket som jag gjorde för dig och vända ryggen till utan att ens säga hej då, utan att ens förklara? Det har gått ett jävla år och lite mer, och jag har insett en sak... jag kan slå sönder mig själv för det här, men misstaget var ditt och inte mitt.
 
Men någonstans hoppas jag att du mår bra, och jag väntar fortfarande på att du ska komma tillbaka. Du är alltid välkommen hem, som min bästa vän. Om vi möts igen så kommer jag säga förlåt, även om jag innerst inne vet att det aldrig kommer hjälpa."
 

Studentfotografering i våras

2014-11-14 14:43:00/Permalink/Foto - Porträtt & modellande/Kommentarer (10)
Tiden går så snabbt! Känns som det var igår jag såg dessa fina människor ta studenten, min förra klass och pararellklasserna, och nu börjar jag närma mig min egen student... Lägg märke till alla fula miner mina klasskompisar gjorde, det här med att vara på örat är ingen bra kombination med att bli fotograferad. ;)
 
 
Bild två: Pontus & Malin
Bild tre: Stina
Bild fyra: Elin, fd. klasskompis
Bild fem: Erika aka min bästa vän. :)
 
I övrigt har dagen mest ägnats åt att tvätta. 12 maskiner tvätt stod på schemat, dels vardagstvätten (fyra maskiner), gardiner och täcken och kuddar. Nästa vecka tror jag att vi sätter igång och tvättar alla julprylar så det är färdigt också. Det är trots allt advent 30 november. Jag gillar att tvätta, så mamma brukar alltid vänta in tvättandet till helgerna så jag kan ta det...

Kollapsen närmar sig

2014-11-13 19:33:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (2)
Nu har det gått ett bra tag sedan jag skrev någonting igen. Efter att spenderat nästan tre dagar i sängen bestämde jag mig för att åka hem till mamma igen. Nu har jag återfått lite av energin, och ska försöka bocka av så mycket som möjligt på min "att göra lista" - och hoppas på att det minskar all stress innan jag kollapsar totalt. Jag kan inte sova ordentligt längre, så frågan är om det är dags för ett besök hos psykakuten också och be om lugnande igen.
 
Jag har varit på möte och skolan överraskade mig med att berätta att de tänkte plocka bort en kurs för mig. Så mycket ångest jag har haft över den kursen alltså. Läraren har tidigare varit min mentor och vi har inte gått ihop alls under åren på skolan, och jag var inte välkommen på den förra kursen, så det är skönt att jag slipper genomlida den psykiska påfrestelsen att har lektion med människan. Annars går det dåligt i skolan, hög frånvaro som börjar märkas nu. Måste verkligen skärpa mig, men det är så löjligt svårt.
 
Självklart har det börjat strula med kärlekslivet också. Ett rejält ångestanfall till och han sticker, den pressen mot axlarna får mig att se rött. Mitt hjärta går sönder av tårarna, men det är orden "jag orkar inte en gång till" som får mig att vilja spy och slå ner allting i min närhet. Jag valde inte att bli sjuk, jag vill vara din friska flickvän med ett starkt psyke men jag är så svag just nu, jag behöver någon att lita på, någon som inte viker sig, någon som inte går för minsta lilla motgång. Är det så mycket begärt? Så idag har vi bara spenderat några minuter i telefon med varandra, resten av tiden har jag spenderat på eget håll... Som att ångesten skulle försvinna bara för att jag blir lämnad annars, måste vara enklaste sättet att förminska någons sjukdom någonsin.
 
 
Jag vill bara bli frisk, och ha någon som vågar kämpa för mig. Är det så mycket begärt?
 
Edit: Jag vill inte framställa honom i dåliga dager, så vill inflika att han är en jätte fin kille, han verkar bara ha 0 erfarenhet av detta sedan innan och det krossar hans hjärta att se mig såhär nedstämd.

Julpyntat skolådan

2014-11-06 14:52:23/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (26)
 
Hjälp, vad sugen jag är på att börja julpynta! Det märks garanterat i bloggen, börjar bli en del julinlägg. ;) I helgen passade jag på att samla ihop några av mina glasburkar och ställa i converselådan, ett smidigt sätt att bli av med alla burkar som inte behöver synas. Därefter klädde jag in den i julpapper för att piffa upp den. Det kommer se så mycket bättre ut när tomtarna kommer upp! 
 
Sitter dessutom och slösurfar efter juldekorationstips på Pinterest, och har skapat en anslagstavla just för jultemat som ni hittar här. Vad heter ni på pinterest? :) 

Tre år har passerat inom dessa väggar

2014-11-05 12:30:00/Permalink/Övrigt/Kommentarer (3)
 
Bild 1-2  Skolans bibliotek
Bild 2-5 En del av matsalen
Bild 6 Hallen, påväg till matsalen etc 
 
Skulle bara vilja rikta ett stort tack till er arbetare, som i samband med dammombyggnaden lyckades komma åt en vattenledning så Bullerbyn står utan vatten. Tack! Jag hämtade en två liter flaska med vatten och ställde på rummet så krisen klarar jag mig igenom bra måste jag säga. Om man bortser från det faktum att det bor fem personer i stugan och ett flertal kissade inatt... För ärligt talat, vem vill sätta sig och kissa utomhus när det ösregnar? Nu ska jag dock vandra till andra sidan skolan för ett toabesök. Hurra. Vill någon byta med mig?

Kalv

2014-11-04 15:58:00/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (15)
 
När man bor på internat händer det antingen ingenting alls, eller så är det full fart. Nu ska vi iväg ett stort gäng på drygt 7 personer och handla, och därefter käka ute... 

Mitt hjärta svämmar över av kärlek

2014-11-03 22:37:27/Permalink/Mitt liv 2014/Kommentarer (5)
 
Sitter i soffan med Axel och försöker fördriva tiden, väntar på att bli uppringd på skype. Han har spelat hela kvällen så kommer bli helt underbart att få prata med honom en stund innan det är dags att sova. Mitt hjärta svämmar över av kärlek bara jag tänker på honom. Jag är så otroligt glad att jag har just honom i mitt liv, allting försvinner när jag pratar med honom.  
 
Var i ladugården och fotograferade kalvarna idag. Tanken var egentligen att få bra porträtt på korna och fick några enstaka. Kalvarna var dock mer sociala och sugna på att bli fotograferade. Kolla på denna lilla smutsgrisen tillexempel. 

Allt snurrar och jag tappar snart balansen

2014-11-02 12:55:00/Permalink/Debattinlägg/Kommentarer (8)
 
Hallå! Jag har varit lite off de senaste dagarna, har använt höstlovet för att verkligen ta det lugnt. Mår inte alls bra i psyket och är så rädd att gå in i väggen att jag kopplat bort alla måsten denna veckan. Nu är det dags att packa för imorgon flyttar jag tillbaka till internatet!
 
Denna veckan har jag hunnit med att:
* Åka till Ullared med Erika - kul roadtrip som slutade med att jag kom hem med två urmysiga plädar (en röd i julklapp till mamma och en svart till mig), inte mindre än fyra tomtar, nya joggingbyxor och lite annat.
* Hängt hos mormor - Mysigare människa får man leta efter!
* Rensat hemma - vi har typ slängt ut halva förrådet
* Sorterat bland mina flytta hemifrån prylar
* Lunchdejt med Erika som gick från att vilja köpa en ödla i djuraffären, till att tatuera sig. Ingenting fungerade så hon åkte hem utan att egentligen gjort mer än att flumma
* Tittat på urtråkiga halloweenutstylar och stått i in till en maskeradaffär, för att upptäcka att Erika inte alls ville köpa någonting där inne...
* Bli kallad negerälskare och tillsagd att åka hem till mitt hemland igen...
 
Det är inte ofta jag lyckas undkomma att få skit för att jag är vänster. Vi blir kallade vänsterextremister på lösa grunder och granskade stup i kvarten. Det räcker med att gå på en demostration emot rasism - och helt plötsligt uppskattar du inte demokrati längre. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om SD och deras skandaler och politik (vore det intressant?) men denna gången kan jag inte skaka av mig det på samma sätt.
 
Det här är ändå en människa i min direkta närhet, som känner mig, som yttrade sig. Det är okej att hen knuffar på mig, uppmanar till slagsmål och slår mig relativt löst i axeln. Problemet är att det snart tar vändning när hen säger; "jävla negerälskare, stick hem till ditt hemland" och gör en snabb hyllning till SD i samma andetag.
 
Jag mår illa. Visst, jag har blivit kritiserad många gånger men det här känns som ett slag i magen. Och en liten del av mig viskar att jag överreagerar, att det är okej, att jag måste vänja mig vid såna här kommentarer. Men jag vill inte vänja mig. Och jag vill definitivt inte höra det från någon i min direkta närhet.