Skvallerjournalister hade inte funnits om inte läsarna hade funnits.

2014-01-26 18:04:09/Permalink/Debattinlägg/
Någonting man ser ofta i bloggar är hat mot media, framförallt eftersom många anser att media, journalister och fotografer driver kändisarna till döden. Det är viktigt att få bra bilder på kändisarna och så ofta som möjligt, om artisten bryter mot lagen eller om artisten/kändisen är ute med någon ny som det aldrig rapporterats om, så tjänar dem enormt mycket pengar på det. Det är ett jobb. Ju fler nyheter med mycket nyhetsvärde det finns i tidningen, desto mer pengar tjänar dem självklart. Ju mer annorlunda bild (ny flamma, när någon röker weed etc) desto mer pengar får fotografen för bilderna! 
 
Skvallerjournalisterna hade inte funnits om inte läsarna hade funnits. Om det inte hade varit så intressant att läsa om kändisarnas vardag, så hade ingen brytt sig om att gräva fram det, men faktum är att det är det. Alla vill veta hur kändisarna lever sitt liv, hur mycket pengar dem har, vad dem gör, hur dem bor, deras prioriteringar... De vill veta om kändisen har en ny partner, eller hur det går i förhållandet. Och om någon nosar upp att en relation har sprickor så vill alla veta varför, hur det har uppstått och hur parterna känner om det. Är det då rättvist att klandra media när förhållandet går slut? Har inte alla fans som är så besatta en del av det hela, är dem plötsligt oskyldiga för att de bara läste det som fanns? För om de inte hade velat läsa det så gärna hade det trots allt aldrig funnits lika mycket. 
 
Så länge det finns ett nyhetsvärde så kommer artisterna hårdbevakas. Sedan finns det artister som väljer att leva i rampljuset och därmed hamnar extra mycket i fokus. Det är en smäll man får ta med rampljuset som jag tycker att alla bör överväga innan de ens försöker ta sig dit. Ju mer skandaler inför kamerorna, desto fler kameror får man efter sig och desto fler tidningar kommer säljas med nyheterna - just eftersom det har ett enormt nyhetsvärde. 

Kommentarer
Postat av: En plats i solen

Riktigt bra inlägg!!! :)

Haha javisst är fula, lite så fulsnygga på något sätt

Svar: Tack! Kul att du uppskattade det :)
Louise

2014-01-26 @ 18:24:41
URL: http://enplatsisolen.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

sant

2014-01-26 @ 18:54:55
URL: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: Kimmey ~ Kung varje dag

Bra skrivet!

sv: Det återstår att se imorgon då! :)

Svar: Danke!
Louise

2014-01-26 @ 19:46:19
URL: http://bimbolie.blogg.se
Postat av: Elin

Bra skrivet!

Svar: Tack!
Louise

2014-01-26 @ 21:46:19
URL: http://moustasch.blogg.se
Postat av: Sandra Stjerneus Olsson

inte annat än att instämma. har hält tröttnat på att läsa massa skvaller om kändisar, å andra sidan de man ser på internet är lite svårt att missa dock..!

2014-01-26 @ 23:58:12
URL: http://sandrastjerneus.se/
Postat av: Michelle

Det är en tuff industri det där...

2014-01-27 @ 09:38:00
URL: http://mischakaro.blo.gg/
Postat av: Eva Trillian

Här tror jag att vi tänker lika, fast olika ;)
Journalister skriver inte om skvaller för att läsarna vill ha det. Tidningarna vill ha det - för det säljer. De som läser köper tidningen för att den finns. Om den inte gjorde det tror jag att de flesta skulle klara sig utan. Och det är ju inte alla kändisar som figurerar i skvallerpressen - lika lite som det är alla "vanliga dödliga" som läser den. Men. Det är tillräckligt m ånga som köper. Och tidningarna går med +. Pengar. Pengar är väldens aber på många sätt. Det är en underlig värld vi skapar!

Svar: Vi menar ungefär samma sak. Om ingen köper tidningarna så slutar dem att skriva den och om det inte finns någon tidning köper vi den naturligtvis inte. ;-)
Louise

2014-01-27 @ 17:29:44
URL: http://provtyckningar.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback