Det är ni som är rasister.

2014-02-19 10:19:00/Permalink/Debattinlägg/
Det är inte okej att vara pepparkaksgubbe i luciatåget år 2013 slog en skola fast. Reaktionen lät inte vänta på sig och alla hade en åsikt om situationen i fråga. Självklart ska den lilla pojken få vara pepparkaksgubbe, något annat är endast rasistiskt och det är rent av skamligt för Sveriges rykte att en skola inte tillåter det.
 
Det är så du ser det, eller hur? Att det sedan är en skolas regel spelar ingen roll. Det spelar heller ingen roll att en pojke idag kan vara Lucia, tvärtom hyllas det, men ett luciatåg utan en pepparkaksgubbe är inte okej, inte i era ögon.
 
Det är inte okej att vi uteslöt några sekunder ur Kalle Anka 2012. Tvärtom har det förstört hela timmen och numera är traditionen bruten. Vi kan inte längre titta på Kalle Anka med stolthet och berätta för våra barn, att denna filmsnutt har vi sett i alla år. 
 
Däremot kan vi berätta för våra barn att samhället ständigt är i förändring. Scenerna är bortklippta för att de är rasistiska rakt igenom. Året var 2012 och Disney genomförde ändringen för att Kalle Anka skulle moderniseras, passa in på 2000-talet. Våra utländska medborgare i Sverige har inte röstat fram detta, de har inte heller krävt detta, utan SVT rättade sig efter Disneys nya direktiv.
 
Det är inte längre okej att barnen har sina skolavslutningar i kyrkan sedan år inte inträffat ännu.
 
Vi kan berätta för våra barn att vi inte har patent på vad som är svenskt, för svenskhet förändras ständigt. Vi kan stolta berätta att vi har kämpat oss hit idag, och vi kämpar än idag, för ett liv utan förtryck och våld. Det är inte endast muslimer och utlänningar som inte vill ha sina barn i kyrkan och låta dem höra kristen propaganda, det finns gott om ateister som inte tillåter det. Ni väljer ändå att öppet säga i era diskussioner att det är våra utländska medborgare i Sverige som har förstört eran tradition. Istället för att läsa Skolverket där det tydligt står att skolavslutningar i kyrkan är helt okej utan religiösa inslag, väljer ni att rikta hatet mot en redan utsatt grupp i samhället. 
 
Det är ni som är rasister. Det är ni som tolkar in allting och ser invandrarnas skuld i allting, det är ni som är rasister. Det är inte rektorn som vill ha ett luciatåg utan pepparkaksgubbar som är rasister och det är inte skolorna som inte längre har skolavslutningar i kyrkan som är rasistiska, det är ni som skyller på invandrarna och argumenterar om att det har gått för långt nu, de kan åka tillbaka till sina utsprungsländer, det är ni som är de verkliga rasisterna. Det är ni som riskerar våra ofödda barns framtid och det är ni som öppnar upp till ett inbördeskrig. 
 
Allting är relativt. Så vill du se rasism i allting eller vill du vara öppen för förändringar och inse att samhället liksom svenskhet förändras?

Kommentarer
Postat av: Amanda

Ja, det är ju mer rasistiskt att utesluta allting xP

2014-02-19 @ 14:07:32
URL: http://amandadudas.blogg.se
Postat av: Nelly

Bra skrivet!

2014-02-19 @ 21:53:55
URL: http://justanothermortal.blogg.se/
Postat av: linah

ååh..kommer ihåg när hela pepparkakssaken började :P ingen har t.ex klagat på pepparkarkor
liksom, ingen mörkhyad jagvet &inte jag själv heller har klagat på pepparkaksgubbar i luciatåget, tvärtom har de vart som en ''rolig grej'' att då kan jag likagärna vara en p.gubbe för att jag är ju redan brun, har aldrig uppfattat de som rasistiskt, o ingen annan omkring mig heller, ....

2014-02-20 @ 01:59:46
URL: http://linaheve.forme.se
Postat av: Jessica Högberg

Sant, det har gått alldeles för långt, men det är inte våra invandrares fel...

Svar: Absolut inte! :)
Louise

2014-02-20 @ 16:09:35
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: VERONICA - modeblogg

Så otroligt bra skrivet, håller verkligen med dig! :) Du skriver riktigt bra.

Svar: Tack tack!
Louise

2014-02-20 @ 16:13:32
URL: http://glossfashion.com/vveronicas/
Postat av: Lina

Bra skrivet!!

Svar: Tack tack!
Louise

2014-02-20 @ 19:44:35
URL: http://linawestrins.blogg.se
Postat av: Annelie Hedman

Ja allt är sådant trams. Jag är svensk och hatade när man var tvungen att vara i kyrkan. En skola gjorde mig anti ännu mer. Mellan klass 1-3 lågstadiet, så tvingade dem oss att Be och knäppa händerna. Men jag ville inte och fick då en utskällning. Vi var både svenskar och utländska med annan religion. Knäppt.

sv: ja usch det var jättejobbigt att vår lille Valle var sjuk. Men nu är han hemma hos oss igen =)

2014-02-21 @ 00:38:36
URL: http://anneliehedman.se
Postat av: Sandra Katarina, 25 årig Tvåbarnsmamma <3

Bra skirvet :)

2014-02-22 @ 19:23:26
URL: http://sandrakatarinas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback