SEGER!!! Rhode Island legaliserar gayäktenskap

2013-05-03 00:48:00/Permalink/Debattinlägg/
 
Jag brinner för mycket här i livet, bland annat den mänskliga rättigheten att få definera sig hur man vill, och komma ifrån könsrollerna som vi har i samhället. Jag tror på att tillhöra det kön man hör till - oavsett om man är det kroppsligt. Jag tror på att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, även om jag inte anser mig vara feminist. Dessutom tror jag på att vi måste öppna ögonen, se köttindustrin i vitögat och möta obehagliga sanningar om hur djuren har det. Att välja ekologiska produkter och vara rädda om våran jord, för det är den enda vi har.
 
Yttligare en sak jag brinner för är HBT världen. Året är 2013 och vi har fortfarande inte rätt att älska någon av samma kön, i hela världen. Någonting jag är otroligt tacksam att folk kämpar för. För visst är de flesta av oss överrens om att gayäktenskap egentligen inte är någon big deal? Det är kärlek. Personligen ser jag hellre kärleken och banden, än att stirra mig blind på vilket kön parterna har. Det går inte att välja vem man blir kär i.
 
För mig är det även viktigt att minnas att Sverige en gång inte tillät homosexualitet. Men vi kämpade, och vi vann. Idag är Sverige ett land med flest bisexuella i världen, och även om fördomarna finns så har vi den mänskliga rättigheten att ingå i äktenskap tillsammanas med våran partner, oavsett vilket kön hen har. Tyvärr har inte alla länder den möjligheten, och jag anser att hela världen måste ta sitt ansvar, ställa sig upp och säga att det inte är okej. Kärlek är kärlek.
 
Idag tillåter Rhode Island gayäktenskap. En stor seger för alla hbt-människor, främst i Rhode Island givetvis. Det är den tionde staten i U.S som tillåter det, och därmed har alla stater i New England legaliserat gayäktenskap.
 
Även Frankrike och New Zeeland har legaliserat gayäktenskap i år.

Kommentarer
Postat av: Frida

Ä man bara kär så borde man få gifta sig. :) Om man vill då vill säga. :)

2013-05-03 @ 06:53:48
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: julia

SV: haha tro mig det var bara min första portion, men ja det var gott! ;D Ha en bra dag kram :)

2013-05-03 @ 10:42:19
URL: http://jkallmark.blogg.se
Postat av: Ebba Molin

SV: Ja det var första gången för mig, och det var kul ;-) Så underbart, tummen upp för de som kan acceptera kärlek i alla dess former<3

2013-05-03 @ 10:45:56
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Maja | Ssuperfoto

Fin blogg!

2013-05-03 @ 11:50:44
URL: http://www.ssuperfoto.blogg.se
Postat av: Linnéa Olsson

Åh äntligen!

2013-05-03 @ 14:25:35
URL: http://mylifeaslinnea.blogg.se/
Postat av: Sophie

Tack för din kommentar! Kul att du brinner för mänskliga rättigheter. Det gör även jag! =)

2013-05-03 @ 15:35:20
URL: http://sophiegripenberg.com
Postat av: Johan

Jag håller med dig. Tycker det är självklart att ha ett förhållande med en annan människa av samma kön. Blir man kär så blir man. Det går, som du säger, inte att styra. Så, för mig är det en självklarhet att få ha ett förhållande med någon av samma kön, oavsett om det gäller kille kille eller tjej tjej.

SV: Du får läsa mitt senaste inlägg så får du reda på vad det är för lägenhet :)
Känns jättebra tycker jag! Dock fortfarande lite overkligt... :)

2013-05-04 @ 16:53:28
URL: http://schumacher4ever.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback