Hur behåller man sina bloggläsare?

2013-05-20 14:53:45/Permalink/Mitt liv 2013/
Som medarbetare på ett bloggforum får jag ofta frågor som, "hur behåller man sina läsare?" eller "jag vill ha fler läsare - men hur gör jag?" så i detta blogginlägget ska jag ta upp några tips som förhoppningsvis kommer vara användbara.
 
Uppdatera regelbundet
Man brukar ha tre inlägg per dag som riktlinje när man bloggar, men huvudsaken är att det sker dagligen. Bestäm hur många inlägg om dagen du vill publicera. Vissa uppdaterar tillexempel bara en gång om dagen, medans andra vill uppdatera mycket oftare.
 
Skriv inte för långa eller för korta inlägg
Bloggar som använder långa texter utan radbrytningar och nya stycken förlorar ofta mycket läsare eftersom det blir för jobbigt att läsa. För korta inlägg kan vara bra om du har en röd tråd, men uppdatera aldrig bara för att skriva att du ska gå ut och rasta hunden.
 
Sprid ut inläggen
Istället för att posta dagens tre inlägg på förmiddagen, så publicera ett på morgonen, eftermiddagen och kvällen. Då ökar även chansen att dina bloggläsare återkommer fler gånger per dag och har någonting att kommentera.
 
Vilken inriktning har din blogg?
Det är viktigt att bestämma sig för vad man har för inredning på sin blogg. Ska bloggen handla om träning, vardagslivet, foto eller ditt/dina husdjur? Genom at bestämma tema är det lättare att få bloggläsare som är intresserade av din bloggkategori.
 
Vid uppladdning av bilder, välj ut några ur samma bildserie
Står modellen i samma klädsel och ställning men med olika miner? Välj då ut 1-3 bilder på modellen från det tillfället, istället för att ta alla 20 bilder, då det blir väldigt lite variation.
 
Blogga bara om du har blogginspiration!
Det ska vara kul att blogga och inget tvång, så känn dig inte tvungen att uppdatera om du inte har någonting att skriva om. Hellre ett fåtal välskrivna inlägg än många slarviga.
 
Om du måste sprida runt att du har en frågestund i folks kommentar, låt bli att ha den
Då är intresset uppenbarligen inte tillräckigt stort och du har i princip bara tjatat till dig frågor.
 
Använd vanligt internetvett
Var beredd på att din blogg är synlig för alla som har internet, om de hittar din blogg. Dina inlägg försvinner aldrig, så har du bråkat med en kompis så tänk innan du publicerar någonting om det på bloggen då det kan förvärra mycket. Det är även tråkigt med för mycket gnäll på en blogg.
 
Ha positiv attityd
Vi alla har dagar då vi mår dåligt och livet inte är på topp, men ta vara på de positiva tillfällena! Det är roligare att läsa en blogg med positiv agenda än en bloggare som alltid är negativa och gnäller om allt från vardagen till hur tråkigt hen har.

Kommentarer
Postat av: Emilia

Helt rätt tips, de stämmer verkligen.

2013-05-20 @ 17:09:20
URL: http://pezone.blogg.se
Postat av: Amanda

Bra tips!

2013-05-21 @ 08:10:59
URL: http://Aamandasphotos.blogg.se
Postat av: FannyFredrica - [Fotografering]

Bra tips det där! Är precis bloggar som följer det där som man fastnar för :)

2013-05-21 @ 21:11:25
URL: http://fannyfredrica.se/
Postat av: En flicka som är stark

Riktigt bra tips :D

2013-05-22 @ 19:01:43
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Sanna

Bra tips, håller med! :)

2013-05-24 @ 22:09:53
URL: http://FotbollsSanna.blogg.se
Postat av: Linnéa

Jätte bra tips. Jag tror däremot att jag har väldigt svårt att följa dem eftersom jag inte har en blekaste aning om vad jag skall blogga om :P

2013-05-25 @ 16:43:33
URL: http://girlathome.blogg.se/
Postat av: Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Att blogga flera gånger om dagen och samtidigt skriva om intressanta saker är inte det lättaste. Annars så var det bra tips! :)

SV: Ja verkligen, älskar kvälls ljuset! :)

2013-05-25 @ 21:52:24
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/
Postat av: Make the seconds count

Sant! Vill även tillägga en sak på "Använd vanligt internetvett". Tänk på bilderna du publicerar. Även fast du i efterhand raderar dem är chansen stor att de fortfarande finns kvar när man till exempel söker på din blogg via google. Fråga därför om lov ifall du tar kort på någon som kanske inte vill synas i din blogg för alltid.

Svar: Jag kan fotolagarna... Och det får gärna mina modeller också göra innan de går med på något, annars får de skylla sig själv lite :)
Louise

2013-05-29 @ 13:08:15
URL: http://makethesecondscount.blogg.se
Postat av: emelie

Bara att läsa och lära här då, super!

2013-07-17 @ 20:34:31
URL: http://emelierut.blogg.se
Postat av: Sara - Hold on be strong

Bra tips :)

2013-08-16 @ 19:01:02
URL: http://saraleasofia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback